Napravite ulje hibiskusa za sjajnu i dugu kosu

Možda ste zabrinuti zbog hemijskih sastojaka, veštačkih mirisa i drugih konzervansa koji su prisutni u kupljenim uljima za kosu.

Nikad ne možete da pretpostavite kako bi reagovala vaša kosa na neki hemijski sastojak, zato je najsigurnije da napravite svoje ulje za kosu kod kuće.

Prirodno domaće ulje za kosu neće učiniti nikakvu štetu vašem skalpu ili kosi. Postoji mnogo vrsta ulja za kosu koja možete lako napraviti, a mogu vam pomoći kod problema kao što su gubitak kose, perut ili čak prevremeno seda kosa.

Ona možda neće tako dobro mirisati kao ulja za kosu kupljena u prodavnici, ali naravno možete videti mnogo bolje rezultate na kosi nakon što počnete da koristite ova domaća ulja. Ona ne sadrže nikakve štetne sastojke, prirodna su i sami ste ih napravili.

Uradi sam ulje od hibiskusa za zdravu i lepu kosuphoto: envato

Danas vam predstavljamo recept za domaće ulje od hibiskusa koje je izvanredno za obnavljanje i rast kose. Lišće i cvetovi hibiskusa su veoma korisni za rast vaše kose i dodatni sjaj. Ulje hibiskusa će dodati život i sjaj vašoj oštećenoj i slaboj kosi. Sve što treba da uradite je da nabavite jednak broj cvetova i listova hibiskusa.

Pet listova i pet cvetova su dovoljni za 100 ml ulja. Sameljite ili iseckajte lišće i sveže cveće bez dodavanja vode. Neka smesa bude gruba, dodajte ovoj mešavini 100 ml ulja, kao što je kokosovo ili maslinovo ulje. Promešajte sve sastojke i zagrejte dok ne proključa. Isključite šporet i pustite da se ulje ohladi. Posle hlađenja, procedite ulje i čuvajte ga u posudi sa hermetičkim zatvaranjem.

Ovo ulje je potrebno zagrevati pre svake upotrebe. Koristi se pre svakog pranja kose, tako što se utrlja u koren kose i na krajeve, a zatim treba da odstoji sat vremena pre ispiranja kose.

Domaće ulje od hibiskusa ne samo da obezbeđuje ishranu vašoj kosi, već sprečava prerano starenje i omogućava bujnu i gustu kosu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group