Napravite riblju kost kao profesionalac

Frizure sa pletenicama su najpopularnije ove godine, a naročito riblja kost...

Kada je reč o pravljenju frizure, sve bismo volele da znamo lako da napravimo razne frizure kao profesionalni frizeri. Ne bi nam bilo teško da se igramo sa teksturama, pletemo razne vrste pletenica i tako dalje.

Zato ćemo danas ovaj članak posvetiti pravljenju popularne pletenice - riblje kosti. Objasnićemo vam korak po korak kako da namestite kosu, uvijate pramenove i napravite jednu od najlepših pletenica. 

1. Početak

Kosa može da vam bude bilo koje teksture - isfenirana, kovrdžava, talasasta... Sve su sasvim okej za pravljenje ove pletenice. Mada, najbolja tekstura kose je kada vam je drugi-treći dan zaprljana, jer će sitne dlačice kod čiste kose bežati i otežavati vam pravljenje.

2. Skupite kosu

Kosu očešljajte i prebacite na jednu stranu glave, u rep.

3. Razdvajanje pramenova

Uzmite kosu iz repa i podelite je na dva jednaka dela. Možete osigurati rep sa gumicom za kosu, ako želite više kontrole. Pošto želimo da napravimo neurednu pletenicu u boho fazonu, mi nećemo vezivati kosu u rep.

4. Pletenje

Uzmite deo pramena sa leve strane i dodajte ga na desnu stranu. Zatim uzmite novi pramen sa spoljne desne strane i prebacite je na levu stranu.

Svaki pramen će "upasti" u sredinu (razmak između dva glavna pramena), a tu ćete ga uhvatiti i prebacivati na drugu stranu. Nastavite tako da pletete dok ne dođete do kraja kose. Na početku će vam verovatno biti teško, ali vredi. Vremenom ćete biti i brži i bolji. Kada završite sa pletenjem dobićete čvrstu pletenicu koju možete razbarušiti i opustiti.

Umirite kosu uz pomoć stare četkice za zube, tako što ćete lagano prelaziti preko pletenice, od kraja do početka. Osigurajte je elastičnom manjom gumicom.

5. Razbarušite je

Sada je vreme da savršenu pletenicu učinite "manje savršenom". Lagano povucite ka spolja delove pletenice, deo po deo, kako biste je raširili.

6. Kraj

Završite tako što ćete preko staviti malo laka za kosu, koji će vašu frizuru držati na mestu sve vreme.

U galeriji pogledajte korak po korak do savršene pletenice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group