Beauty - Kosa

Napravi sama super-brzu masku za kosu od jagode

Dobra vest je što se sve više žena odlučuje da napravi sopstvenu masku za kosu.

Još bolja vest je što se spisak sastojaka (čitajte: voća i povrća) za ovakav jedan poduhvat iz dana u dan samo povećava. Sada su na red došle i jagode, i moramo priznati da one već u startu zvuče kao savršene pomoćnice za regeneraciju suve kose.

Da, maska koju danas predstavljamo odlično pasuje svim onim damama koje muku muče sa suvom i usahlom, beživotnom kosom. Najpre, one su bogate vodom, zatim prepune su vitamina i na kraju – imaju dva moćna saveznika kada je ovaj problem u pitanju.

Dakle, za pripremu ove maske biće vam potrebna jedna šolja pasiranih jagoda, jedno žumance i tri kašike neizostavnog maslinovog ulja.

Sve ove sastojke potrebno je fino izmešati – najbolje u blenderu – a zatim sve to lepo rasporediti po kosi, pokriti je plastičnom kapom za tuširanje (ili plastičnom kesom, folijom, šta već imate pri ruci) i zatim ostaviti da deluje nekih pola sata.

Nakon toga biće potrebno samo da dobro operete kosu svojim omiljenim šamponom ali imajte u vidu da je ovu masku ipak bolje isprobati onda kad niste u žurbi. Jasno vam je već da jagode mogu biti malo čudnija “smeša” za vašu kosu te stoga mogu zahtevati i par ispiranja kako biste ih u potpunosti uklonili sa glave.

No, najvažnije je da će se trud ipak isplatiti i da ćete vi na kraju dobiti mnogo življu i bujniju kosu koja će pritom imati i divan sjaj.

A to je, složićete se, neponovljiv osećaj!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group