Legendarna piksi i još 10 frizura princeze Dajane

Peta sezona serije The Crown na Netflixu fokusirala se na princezu Dajanu i posebno na period njenog razvoda od princa Čarlsa.

U glavnoj ulozi vidimo Elizabet Debicki, koja glumi princezu Dajanu početkom 90-ih. Njihova sličnost je neverovatna, od prepoznatljivog izgleda, do frizure koja je kreirana za tu ulogu i koja nas je podsetila na ikoničnu piksi koju je za Dajanu kreirao Sem Meknajt u to vreme. Ali, mnogo pre nego što je princeza Dajana došla do ove frizure - oslobođenje koje je nesumnjivo simbolizovalo početak novog života, postojale su i druge frizure koje su odisale estetikom svake decenije.

Ako pogledate fotografije u našoj galeriji, videćete da je princeza Dajana tokom svog kratkog života isprobala različite frizure, ali su sve imale približno sličnu, kratku dužinu. U svojim dvadesetim, kada je zvanično ušla u palatu povodom veridbe sa princom Čarlsom, usvojila je varijaciju frizure Fare Foset. Frizura je bila kraća sa mnogo intenzivnih stepena koji su uokvirili njeno lice.

Što se više približavamo 80-im, primećujemo da njena kosa dobija dramatičniji volumen i intenzivnije talase. Shag ostaje, ali dužina sada postaje duža. Tipičan primer je 1984. godina. Na fotografiji snimljenoj ispred bolnice Saint Mary's u Londonu, ona pozira za uobičajenu fotografiju nakon rođenja svog drugog deteta. U naručju drži princa Harija u crvenoj haljini (sličnu je kasnije nosila Kejt Midlton).

I stižemo na početak 90-ih. Sve se promenilo kada je princeza Dajana morala da se slika za Vogue. Tamo je upoznala Sema Meknajta koji je za princezu Dajanu kreirao legendarnu kratku frizuru, piksi sa intenzivnom dinamikom i seksepilnošću, koja bi odgovarala električnim odelima koja je nosila, ali je uglavnom predstavljala njen novi život. Ono što je zanimljivo jeste da šišanje nije proizašlo iz njene sopstvene odluke. Manje-više priča je poznata. Kada ga je pitala šta bi uradio sa njenom kosom kada bi mogao da radi šta hoće, on je odgovorio: „Odrezao bih je i počeo iznova“.

Ova smela i spontana promena princeze Dajane (od romantične do smele piksi) pokazuje snagu nove frizure i koliko nas ona može podstaći da promenimo i vidimo život drugačije. U njenom slučaju svakako jeste, pošto je sledeće godine (1992.) njenu autobiografiju objavio novinar Endru Morton pod naslovom Diana: Her True Story-in Her Own Words.

Povodom petog ciklusa „The Crown“ podsećamo se nekih od njenih najkarakterističnijih frizura.

Otkrijte ih u galeriji fotografija!

« 9 10 11 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group