Kako pronaći najbolji šampon za svoju kosu?

Činjenica je da je pronalaženje pravog šampona ključno ako želite da vaša kosa izgleda najbolje...

Pre nego što pronađete najbolji šampon za vaš tip kose, morate da utvrdite kakav je zapravo vaš tip kose. Ako koristite hidratantni šampon na finoj, tankoj kosi velike su šanse da ćete otežati svoje pramenove. Sa druge strane, ako imate grubu, kovrdžavu kosu, čak i najbolji šamponi za volumen mogu vam ostaviti isušene, neposlušne pramenove. Važno je da koristite samo formule koje odgovaraju vašem tipu kose kako biste postigli najbolje rezultate.

Masna kosa

Znate da imate masnu kosu kada vam bude masna dan nakon pranja - ili ponekad čak i istog dana. To je zbog viška proizvodnje sebuma u ​​skalpu, koji treba ponovo izbalansirati.

Suva ili oštećena kosa

Ako vam je kosa primetno suva, dosadna ili lomljiva, ili vidite ispucale vrhove ili hrapavost, to su često znaci oštećenja usled preterane toplotne obrade, izbeljivanja ili oštećenja od sunca. Da biste umirili pramenove pod stresom, poželećete da vratite tu vlagu koja nedostaje.

Kovrdžava kosa

Ako imate kovrdžave pramenove, znate da je vašoj grivi potrebno dosta vlage kako bi se kovrdže držale pod kontrolom. Hidratacija će takođe pomoći da vaše lokne budu uredne i da se ne zapetljaju.

Fina kosa

Fina kosa znači da je vaša dlaka manjeg prečnika od drugih tipova kose. Ovo nije isto što i tanka kosa, što se odnosi na ređu koncentraciju pramenova kose na vašem skalpu. Potražite proizvode za povećanje volumena da biste finoj kosi dodali punoću i formu.

Postoji mnogo vrsta šampona koje možete izabrati, zbog čega je tako teško pronaći pravi, ali kada znate svoj tip kose i kako da dešifrujete sve te bočice, pronalaženje savršenog šampona postaje lako!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group