Beauty - Kosa

Kako koristiti ulje crnog kima za negu kose?

Ako ste tražili čarobno rešenje za rast kose preko noći, verovatno ste čuli da se unaokolo uveliko priča o uverljivim prednosti ulja crnog kima.

Nigella sativa iliti black cumin, takođe su nazivi ovog ulje, koje mnogi smatraju darom samih bogova kada je nega kose u pitanju. Međutim kako ne bi sve ostalo na rekla-kazala informacijama, prenosimo vam ovom prilikom iskustvo stručnih dermatologa kada je upotreba ulja crnog kima u pitanju.

DA LI JE ULJE CRNOG KIMA DOBRO ZA KOSU?

Razlog zbog kog se ulje kima provlači kroz razgovor o nezi kose je pre svega jer u sebi sadrži antihistaminik zvan timokinon. Seme kima igra važnu protivupanu ulogu zbog čega ga je poželjno koristiti na temenu u duž kose kako bi ona bila sjajna i zdrava. Takođe tu su anti-gljivična i anti-bakterijska svojstva koja ga dodatno kvalifikuju na listi poželjnih tretmana za negu kose. Samim tim ako je došlo do opadanja veće količine kose usled problema kao što je seboroični dermatitis, ovo ulje može da potpomogne rast. Dovoljno je svega nekoliko kapi pri jednom tretmanu da bi vlasište dobilo hranljive sastojke i ubrzalo rast kose.

KADA SU VIDLJIVI PRVI REZULTATI PRI NEZI KOSE ULJEM CRNOG KIMA?

Sve se zapravo svodi na težinu i probleme koje imate na vlasištu. Ako je reč o vidno proređenoj kosi, istrajnost je bitna, a prvi vidljivi rezultati očekuju se nakon 4 meseca. Poželjno bi bilo da svake nedelje pravite fotografije vlasišta kako bi mogli da pratite rezultate. Ako se radi o normalnoj kosi koju želite da učinite sjajnijom, gušćom i negovanijom, prve rezultate možete da očekujete već nakon dve nedelje. Ono što vam ulje crnog kima ne može (uprkos glasinama) obezbediti je duga kosa preko noći, ali vam sigurno može podariti zdraviju i jaču kosu.

Ž.J.

Izvor: Cosmopolitan

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group