Beauty - Kosa

Kako koristiti sok od luka za rast kose?

Uticaj na rast kose je zadatak koji zahteva vreme i strpljenje.

Obzirom na to koliko kosi prirodno treba da poraste, i uz sve seanse šišanja koje su vam neohodne, teško je biti dosledan želji koja podrazumeva dugu, bujnu i prelepu kosu. Međutim, priroda nam uvek priskače u pomoć kada nam je najpotrebnija. Ona može učiniti da rast kose bude ubrzan. Sve što vam za ovu avanturu treba jeste glavica luka. Magična svojstva luka pomažu kosi da brže raste, dajući joj istovremeno neverovatan volumen. Saznajte u redovima koji slede - kako koristiti sok od luka za brži rast kose.

PREDNOSTI LUKA:

Sok od luka pospešuje rast kose povećavajući nivo antioksidativnog enzima katalaze. Ovaj enzim pomaže u razgradnji vodonik – peroksida, optimizujući ciklus rasta dlake. Takođe sok od luka sadrži veliku količinu sumpora koja hrani folikulu dlake. Sumpor je taj koji je neophodan za regeneraciju folikula dlake. Antioksidanti koji se nalaze u luku takođe sprečavaju prevremenu pojavu sedih vlasi. A osim toga antibakterijska svojsva luka pomažu da teme glave bude zdravo i bez iritacija.

KAKO NAPRAVITI SOK OD LUKA?

Potrebno:

  • glavica luka

  • blaznice od vate

Priprema:

Glavicu luka sitno iseckajte i stavite u skalenu posudu. Ostavite da odstoji neko vreme kako bi se sok odvojio a potom uz pomoć blaznica nanesite sok na teme glave, masirajući pri tom vlasište kružnim pokretima. Ostavite da deluje od 15 min – 1 sata, a zatim isperite blagim (dečijim) šamponom. Ovo možete da primenjujete pri svakom drugom pranju kose.

Sok do luka stimulisaće vaše vlasište i pojačati cirkulaciju krvi. Pomoći će vam pri problemima sa suvoćom skalpa, eliminišući pri tom perut i osiguravajući da vaša kosa brže raste, bivajući pri tom gušća.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group