Jednostavni trikovi sa kosom koji će vas podmladiti

Vaša frizura igra važnu ulogu u stvaranju harmoničnog izgleda koji će vas učiniti nekoliko godina mlađim...

Zato ćemo vam predstaviti nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da izgledate savršeno i naravno - mlađe.

Izbor frizure

Kada je reč o izboru frizure, najbolji način da izgledate mlađe je da odaberete slojevite frizure, one koje uokviruju lice i vrat, kao i klasične stepenaste frizure.

Boja

Svetla boja kose stvara efekat podmlađivanja - to je jedno od glavnih pravila stilizovanja kose. Ali, treba da budete oprezni kada birate nijansu i ton nove boje. Preporučuje se da kosu ofarbate samo do 2-3 tona svetlije od vaše prirodne boje kose. Takođe treba da izaberete nijansu koja će biti u skladu sa vašim očima i kožom.

Za one žene koje ne žele da prave radikalne promene u izgledu, naš savet je da posvetlite nekoliko određenih pramenova. To će osvežiti vaš izgled i dodati dinamiku celokupnom izgledu.

Dužina

Kratka kosa se često povezuje sa aktivnim načinom života i mladošću, pa - što više starite, vaša kosa treba da bude kraća. Ali izbegavajte ekstreme - previše kratka kosa može istaći okruglost vašeg lica, koje se sve više vidi tokom starenja. Najbolja opcija je da birate dužinu koje variraju od brade do sredine vrata.

Volumen

Tanka kosa može učiniti vaš izgled starijim, pa je najbolje da vašu kosu učinite vizuelno bujnijom. Uvek se treba pridržavati zlatne sredine: previše volumena takođe može dodati više godina vašem izgledu. Pravi volumen treba da izgleda prirodno i neupadljivo. To možete postići uvijanjem kose i slojevitom frizurom.

Šiške

Šiške mogu biti odlična promena - sakrivaju ore na čelu i ističu oči. Optimalno rešenje je da vam šiške budu srednje gustine. Previše tanke ili guste šiške mogu učiniti lice debljim ili kraćim.

Razdeljak

Razdeljak na sredini vašem izgledu daje ozbiljnost i striktnost, što samo po sebi dodaje godine. Preporučujemo vam da isprobate različite mogućnosti. Na primer, stavljanje lokni na stranu može učiniti vaše oči vizuelno većim. Probajte da eksperimentišete sa kosom - zaližite je ili probajte cik-cak fazom. Oba izgleda će kosi dodati volumen i umekšati vam izgled.

Svakodnevno stilizovanje

Savršeno ravna ili previše zategnuta kosa vam nikako ne idu u prilog. Ako volite konjski rep, postarajte se da vam nekoliko pramenova bude izbačeno izvan repa, za opušteni izgled i nemojte ga previše zatezati. Sa druge strane, ako vam je kosa puštena, blago uvijte pramenove. Za one dame koje vole ravnu kosu, ne bi bilo loše da isprobate neku asimetričnu frizuru ili sličnu "ludu" frizuru.

Svečane frizure

Kada se pripremate za izlazak, zaboravite na tapiranje, savršeno postavljene pramenove, podignutu kosu i retro izgled frizure. Vaša "svečana frizura" uvek treba da izgleda prirodno. Možete dodati i pletenice koje će vas dodatno podmladiti ili vam skloniti kosu sa lica.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group