Imate tanku kosu? 8 korisnih saveta koje morate znati

Ako imate tanku kosu, onda je definitivno za vas #hairgoals da joj date malo više volumena, kako bi izgledala i bila gušće, zdravije i jače. Razumemo vas.

I dok na svoj tip kose ne možemo da utičemo i ne možemo da ga promenimo, sa pravom frizurom, pravim proizvodima i nekim trikovima, lako možemo učiniti da naša kosa ne izgleda slabo i tanko.   

Kako? U nastavku imamo nekoliko korisnih saveta.

Suvi šampon će vam promeniti život

Suvi šamponi ne samo da upijaju masnoću u korenu kose, već su jednako „čudesni“ jer mogu dodati volumen vrlo mekoj ili finoj kosi. Jednom rečenicom: Oni će vam postati najbolji prijatelj. Posebno za tanku kosu, mnogi stručnjaci predlažu upotrebu suvog šampona u obliku spreja koji je neće opteretiti.

Tekstura kose uz pomoć spreja sa slanom vodom

Kao što smo već rekli sprej sa slanom vodom je ono što vas može približiti snu o talasima na plaži i u kosi, čak i ako niste na plaži. A ako imate finu kosu, sprej sa slanom vodom je ono što joj može dati dodatnu teksturu i volumen.

Specijalizovani saveznici

Baš kao što je slučaj sa našom kožom, tako je i za kosu dobro ulagati u proizvode koji odgovaraju njenom tipu. A među prvih 5 stvari koje tankoj kosi „trebaju“ definitivno je željeni volumen. Zato potražite linije proizvoda koje daju volumen već nakon šamponiranja. Za još bolje rezultate, mnogi frizeri preporučuju ženama sa proređenom kosom da masiraju koren kose.

Obratite pažnju na preveliku količinu proizvoda

Što više, ni u kom slučaju ne znači bolje. Velika količina raznih proizvoda za stilizivanje kose, čine je teškom i slaba kosa gubi lakoću i volumen.

Korak koji ne smete propustiti

S obzirom da je tanka kosa sklonija zapetljavanju i čvorovima, ne zaboravite da koristite regenerator (idealno onaj koji daje volumen), nanoseći ga samo na dve trećine kose. Izbegavajte koren.

Recite "da" stepenastoj frizuri

Stepenasta frizura se tradicionalno smatra odličnim načinom za dodavanje volumena finoj kosi. Kosi daje dimenziju i pokret i ovo je ključni razlog da kažete "da". Čuvajte se preterivanja, naravno!  

Tehnika sušenja

Tehnika sušenja vaše fine kose fenom je takođe važna. Kada sušite kosu, koristite okruglu četku i podižite koren kose kako biste dobili veći volumen.

Stvorite prirodan pokret u kosi

Lak trik za stvaranje prirodnog talasastog efekta u kosi bez ikakvih proizvoda je da posle pranja napravite pužiće ili pletenice i pustite kosu da se prirodno osuši.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group