Frizure koje oštećuju vašu kosu

Nisu sve frizure “samo lepe”, već postoje i one koje oštećuju kosu...

Pored toga što volimo da nam je kosa skoro uvek puštena, volimo i kada imamo lepu frizuru. Međutim, pored toga što su lepe, neke frizure jako oštećuju kosu, a razlozi za to su različiti. Kod nekih se kosa previše zateže, kod nekih čupa, ali je rezultat isti - oštećena i raščupana kosa nakon skidanja frizure.

Predstavljamo vam četiri frizure koje nisu dobre za zdravlje vaše kose.

1.Podizanje kose dok je mokra

Češljanje mokre kose je štetno i to već verovatno znate. Ista situacija je i sa pravljenjem frizure dok je mokra, a ne možete bez češljanja, tako da ovaj potez pravi duplo negativan efekat na kosu. Najbolji način da se uverite da vam “mokra frizura” oštećuje kosu je da pogledate gumicu nakon skidanja sa glave. Verovatno će biti puna dlaka. Zato sledeći put kada budete žurili, makar malo prosušite kosu.

2. Punđa

Punđa je odlična frizura kada nam je prljava kosa i kada to želimo da sakrijemo. Jednostavno se pravi, a izgleda elegantno i prelepo. Ali ako se previše kosa zategne - ona puca iz korena i opada u pramenovima. Zato nemojte da se čudite sledeći put kada se budete češljale nakon skidanja ove frizure, jer ćete znati zbog čega toliko dlaka imate na četki. Takođe nije dobro da se spava sa punđom, jer se zbog trenja kosa isto oštećuje.

3. Sitne pletenice

Pletenice zahtevaju snažno zatezanje kako bi ostale na mestu, a to uopšte nije dobro za kosu. Na ovaj način se kosa čupa iz korena, a dugo držanje u pletenici dovodi do pucanja krajeva, kojima nema leka osim šišanja. Jako zategnute pletenice birajte kao opciju samo ako situacija tako nalaže (idete na svečanu večeru, venčanje, itd...), a za svakodnevnu frizuru birajte opuštenu, labavu pletenicu.

4. Vezivanje kose u rep

Pravljenje konjskog repa je savršeno jednostavna frizura koju mnoge devojke prave. To je frizura koju možete nositi bilo gde i bilo kada. Međutim, visoki konjski rep u kojem mnoge žene i previše zatežu kosu nije, što je logično, dobar za kosu. Prvo, gumica će počupati dosta dlaka, a drugo - kosa će vremenom oslabiti i počeće da opada.

Naravno da ne mislimo da više nikada nećete praviti ove frizure, već da ćete malo više povesti računa sledeći put. Poenta je da ne zatežete nikada previše kosu i da je s vremena na vreme malo “opustite”, tako što ćete je pustiti pred spavanje ili u toku dana.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group