Da li pivo zaista čini čuda za kovrdžavu kosu?

Verovatno ste već više puta do sad čule kako je pivo jedna od idealnih tečnosti koja, osim što najbolje rashlađuje u toplim letnjim danima, istovremeno može da učini čuda, posebno kada je kovrdžava kosa u pitanju.

Bilo da ste dama koja na svojoj glavi ponosno nosi kovrdžavu grivu, ili muku mučite sa iskrzalim krajevima, lomljivom i ne baš tako bujnom kosom, čini se da pivo zaista može biti idealan saveznik u borbi za vraćanje starog sjaja.

Ovo ne bi trebalo da čudi, s obzirom na dobro poznat sastav piva koji uključuje kvasac, ječam, vodu i hmelj. U hmelju postoje sva ona esencijalna ulja bogata antioksidansima koja mogu ojačati kosu, dok je brdo B-vitamina i proteina koji takođe ulaze u sastav piva odlično za duboko kondicioniranje kose.

Pivo zaista može dati snagu i sjaj dosadnoj, mlitavoj kosi a čini se da su rezultati najbolji upravo u slučaju kovrdžave varijante, naročito ukoliko se radi o loknama koje su dehidrirane, oštećene ili suve od feniranja i preagresivnog oblikovanja.

Ako imate tanju kosu, nakon upotrebe piva slobodno možete računati na njen veći volumen, dok će alkohol koji se prirodno nalazi u pivu biti zadužen da vašem temenu pruži neophodnu dezinfekciju.

Da biste postigli sve navedeno, dovoljno je jednom mesečno iskoristiti limenku piva nakon šamponiranja. Naravno, dobro bi bilo da odaberete pivo koje nema prejak miris, te da ga odmah nakon pranja kose nalijete celom dužinom dlake i ostavite tako desetak minuta kako bi ga kosa lepo upila.

Nakon toga, sve što je potrebno jeste da kosu ponovo isperete mlakom (dakle nikako ne previše toplom!) vodom, a ukoliko vam se baš nigde ne žuri onda je sasvim ok opcija i ostavljanje kose da se prirodno osuši (zajedno sa kapljicama piva).

Photo: iStock

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group