Čupanje sedih - da ili ne?

Ni jedna žena ne voli kada krenu da joj izlaze sede vlasi...

Iako seda kosa ne znači da ste ostarili ili da nešto nije u redu sa vama, to može biti genetski ili rezultat prevelikog stresa. Ali, da li je tačno da ako počupamo jednu mogu da izađu još dve ili čak tri sede vlasi?

Primetili ste sedu i sigurno vam je na pamet palo kako morate odmah da je počupate. Međutim, na pamet vam pada "legenda o rastu sedih dlaka" koja kaže da ako počupamo jednu dlaku izlaze na njenom mestu dve više. Da li je to tačno?

Možete odahnuti, jer prema mnogim profesionalnim stilistima, to je potpuni mit. Kada počupate dlaku, na njenom mestu ne mogu da izađu dve jer se njenim čupanjem ne stvaraju dva folikula. Ali, taj čin je sam po sebi loš i ne treba da ga radite svakako.

Generalno nije dobra ideja da čupate sede vlasi, jer vremenom možete da oštetite folikul dlake i na taj način zaustaviti njen rast. Pored toga i ako krene da vam raste nova seda - biće primetnija nego da ste je ostavili, jer će kraća dlaka štrčati i neće padati sa ostalom kosom.

Ako vas sede nerviraju stavite preliv ili se ofarbajte... Ili jednostavno naučite da ignorišete te dve ili tri sede dlačice koje samo vi vidite.

V.R..

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group