Boje kose koje će obeležiti jesen

Jesen će obeležiti neizostavno plava boja kose, zatim ekstravagantniji i smeliji tonovi šampanjca i svetlo narandžaste, kao i  živopisne brondi i balejaž nijanse...

Posle leta i sunčanja, izlaganja kose suncu, morskoj soli ili hloru iz bazena, kosi je potrebna dodatna nega i regeneracija. Pored šišanja, tu je i farbanje, koje će, tokom leta, izbledelu boju kose povratiti i osvežiti. Takođe, za novu sezonu možete i promeniti boju kose.

Evo malog vodiča kroz boje koje će obeležiti jesen:

Plava                                  

Platinasto plava boja kose ima tendenciju da izbledi tokom leta, zato je za septembar i jesen pripremite tako što ćete je osvežiti toplim nijansama zlatne.

Zlatno rozikasta boja

Za nešto nekonvencionalniji izgled, ali podjednako zavodljivi i privlačan, izaberite tonove šampanjca, koji će začiniti jesen.

Svetlo narandžasta, nijansa breskve

Topla, zemljana nijansa crvene je veoma upadljiva, kao i svi skarletni tonovi, ali za razliku od istih, ona je i mnogo „nosivija“ jer se slaže sa najrazličitijim tonovima kože. Stilisti preporučuju da za maksimalni učinak, pomešate „copper“ i bronzane nijanse.

Bronde

Na stranu pomalo smešan naziv ove boje, koji je nastao kada se spoje dve nijanse, „brown“ i „blonde“, sve najveće zvezde obožavaju ovu boju kose, zato što je ona jedinstveno rešenje za prelazni period između dve sezone. Kao i ombre, boja je veoma laka za održavanje. Ne zahteva previše truda prilikom izrastanja kose. Ali za razliku od ombrea, prelaz između izrastka i krajeva nije toliko dramatičan i upadljiv.

Balejaž

Produbljena, tamnija boja podloge, na kojoj su izvučeni zlatni tonovi u kosi bez jasnih prelaza, a koji podsećaju na letnje dane i sunčev sjaj, je boja koja će dominirati ove jeseni. Brinetama zlatni pramenovi daju živost i novu dimenziju kosi i celom izgledu.

Crna boja

Osnovna razlika između dve nijanse crne, iskričave crne boje kose i zagasite boje mastila, jeste što ova prva poseduje sjaj, živost, dubinu i dimenziju. Zato obavezno tokom jeseni, za predivan, zdrav i živopisan izgled vaše crne kose, koristite serume sa sjajem.

J.C.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group