Beauty - Kosa

Bob frizura: hit prolećne sezone

Frizura bob hit je prolećne sezone.

Mogu se razlikovati sledeće vrste bob frizure: talasasti bob, lob (dugi bob), asimetrični bob i dr. Ova frizura je idealna za žene svih uzrasta i najmodernija je frizura poslednjih godina. Ženstvena je i elegantna, stalno inspiriše frizere te danas postoji mnogo varijacija na kaličan bob.

Počeci ove univerzalne frizure sežu iz 20. veka, kada su žene u SAD-u i Engleskoj stekle pravo glasa. Dame su u to vreme šišale kosu do linije brade. Takva frizura bila je simbol nezavisnosti, jednakosti i modernosti.

Za koga je bob?

U stvari, za svakog od nas! Nije važno da li imate tanku ili gustu kosu, ova frizura može podneti sve. Glavna stvar je da ne zahteva predugo sređivanje i komplikovanu negu. Bob ima samo jedan minus. Morate zapamtiti da svoju kosu ošišanu više nećete moći vezati elastičnom trakom.

Svoju bob frizuru možete nositi na više načina - koristeći presu ili kozmetiku za kreiranje frizure u stilu 1920-ih ili uz pomoć morske soli i fena sa difuzorom.

Tupi bob

Princip ove frizure je jedan - kosa mora biti ravnomerno ošišana, kao da ju je neko sekao savršeno ravno tupim makazama. Otuda i naziv tupi bob. Ova frizura najbolja je za kratku i polu-dugu kosu. Idealna je čak i za tanku kosu - optički je gusta i dodaje volumen.

Bob sa talasima

To je kombinacija klasičnog boba i tupog boba, ali u više seksi, ženstvenoj i nonšalantnoj verziji. Frizeri prvo ravnomerno seku kosu, a zatim nežno istanje krajeve. Zahvaljujući talasima frizura dobija više volumena i postaje izuzetno lagana.  

Lob (dugi bob)

Lob je duža verzija tradicionalnog boba. Nežno smanjuje crte lica i čini ovalno lice lepšim. To je savršeno rešenje ako želite nešto promeniti, ali se plašite radikalnih promena. Dugi bob doseže barem do ramena i osvežava frizuru. Ako vam je stalo do volumena, tada se kladite na asimetriju - kosa duža spreda i kraća straga.

Obrnuti bob

Veoma popularna i moderna vrsta boba. Kosa sa bočnih strana iste je dužine, ali mnogo duža nego na leđima. Ova frizura je pogodna za svaku ženu.  

Asimetrični bob

Lansiran je 1980-ih, ali još uvek se smatra vrlo modernom frizurom. U ovoj varijanti, kosa je kratka iznad potiljka i duža na stranama lica, ali linija sečenja kose je različita na obe strane. Ovo je idealno za hrabre žene koje vole da eksperimentišu sa svojim imidžom.  

Bob sa šiškama

Ovo je najpopularnija i najpoznatija verzija ove frizure, koja već godinama ne izlazi iz mode. Uz to, naglašava crte lica i optički ih smanjuje. Ono što je važno, ne zahteva dugo stilizovanje - čak i kada nemate vremena da stilizujete kosu, izgleda sjajno.  

Bob do ključnih kosti

To je najduža od svih verzija - čak i duža od dugog boba (loba). Dužina kose kod ove frizure završava se u visini ključnih kostiju. Razlika u dužini između prednje i zadnje strane je minimalna, samo se radi o sticanju određenog volumena.

Najlepše i najraznovrsnije bob frizure pogledajte u galeriji fotografija.

M.L.

 polki.pl

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group