Biksi - popularna frizura iz 90-ih je hit jesenje sezone

Trendovi frizura ove sezone oduševljavaju raznovrsnošću - tu su romantične stepenaste frizure, strogi bob i biksi, koje su nam se vratile pravo iz 90-ih zahvaljujući blogerima sa društvene mreže TikTok.

Korisnici interneta, od kojih mnogi nikada nisu ni bili rođeni u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, neumorno crpe inspiraciju iz ove ere i vraćaju davno zaboravljene trendove u modnu arenu. Tako je biksi frizura, koju su pre skoro trideset godina nosile Vinona Rajder i Kameron Dijaz, ponovo na vrhuncu popularnosti.

Reč "biksi" nastala je fuzijom dve reči "bob" i "piksi" i savršena je mešavina ove dve klasične frizure. Duža od piksi, ali kraća od bob frizure, ova „neuredna“ frizura osvojila je srca mnogih devojaka ove sezone. Nasuprot predrasudama da vas nedostatak bujne, dugačke kose lišava ženstvenosti, takva frizura će naglasiti eleganciju vrata i učiniti crte lica izražajnijim.

S obzirom na to da je, kao što smo već naveli, nešto kraća od bob frizure, biksi zahteva slojevito šišanje, zbog čega će se dopasti i devojkama sa tankom kosom, lišenom prirodnog volumena, dok istovremeno sjajno izgleda bilo da je vaša kosa kovrdžava ili ravna. 

Još jedna prednost biksi frizure je to što se vrlo lako stilizuje. Sve što vam je potrebno je fen za kosu, neki proizvod za teksturu i 5-10 minuta vremena u zavisnosti od gustine vaše kose. Generalno, stilizovanje se može izostaviti: kosa će se lepo osušiti i prirodno i dobiti svoj „nemaran“ moderan izgled.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group