7 jednostavnih trikova da vaša kosa bude uvek lepa

Jednostavni trikovi koji su dostupni svima!

Redovno šišajte krajeve

Čak i ako je vaš cilj duga kosa, trebalo bi da posetite frizera na svaka 3 meseca. Ako redovno šišate oko pola centimetra kose, krajevi kose će biti lepi i zdravi.

Zaštitite kosu od hladnoće

Roditelji su nas u detinjstvu terali da tokom zime nosimo kape s razlogom: ona ne samo da zagreva i smanjuje rizik od prehlade, već i štiti kosu od štetnog dejstva niskih temperatura. Elegantni šeširi, kape i panama šeširići ne samo da će spasiti kosu od mraza, već će biti i odličan dodatak vašem izgledu.

Koristite serume i ulja za zaštitu od toplote

Visoke temperature za kosu nisu ništa manje štetne od niskih, pa stručnjaci preporučuju da uvek koristite serume i ulja za zaštitu od toplote (naročito ako kosu redovno stilizujete fenom ili stajlerom).

Nega u više koraka

Glavna funkcija šampona je čišćenje kose, a balzam i maske moraju se koristiti za hidrataciju, negu i jačanje kose. Nije potrebno kupovati veliki broj skupih proizvoda - prirodna ulja odlično rade svoj posao u zaštiti kose.

Masaža vlasišta

Brzina rasta i zdravlje kose prvenstveno zavise od stanja kože glave. Redovna masaža glave podstiče cirkulaciju krvi i blagotvorno utiče na stanje vaših kose. Masaža se može obaviti rukama ili koristeći posebne četke za masažu.

Piling kože glave

Redovno uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija kože neophodno je ne samo na licu i telu, već i na koži glave. Sada tržište nudi ogroman broj specijalnih pilinga za kožu glave, sa raznim komponentama za negu. Uradite piling 2-3 puta mesečno, a prijatne promene u izgledu vaše kose ćete ubrzo primetiti.

Pazite na ishranu

Koje god proizvode koristite, vašoj kosi je potrebna ishrana ne samo spolja, već i iznutra. Nedostatak vitamina je jedan od najčešćih uzroka suve i lomljive kose, tako da morate biti sigurni da vaše telo dobija ono što mu je potrebno. Ishrana mora da sadrži zdrave masti, vitamine E i D i razne minerale.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group