5 trikova influensera o tome kako zaštititi kosu tokom letovanja

Šta drugo možemo učiniti nego da nosimo šešir?

Kako postupiti kada uobičajenim faktorima koji štete kosi dodamo slanu morsku vodu, često kupanje u moru i sunčevu svetlost?

Instagram fotografije sa cool destinacija ne postaju tako lepe ako na njima pozirate sa oštečenom kosom. Zbog toga smo pogledali kako blogeri uspevaju da umanje štetu od tipičnih letnjih „štetočina“ na kosi. 

Evo pet njihovih najboljih saveta:

Uvek ponesite svoju kozmetiku - većina hotela već nudi šampone za kosu, ali često nemamo pojma koji su sastojci sadržani u tim proizvodima i za koju su vrstu kose stvoreni.

Ne koristite peglu za kosu dok ste na odmoru - s obzirom da će naša kosa ionako biti izložena suncu, poštedimo je barem bilo kog drugog toplotnog tretmana. Barem za dane odmora napravite pauzu od fena, figara i pegle za kosu.

Uvek nosite kremu za sunčanje u torbi - tako da zaštitu možete obnoviti u bilo kom trenutku i nakon kupanja u moru ili bazenu kosa će ostati zaštićena.

Ne zaboravite hidrataciju - izlaganje suncu i morska voda isušuju kosu, zato uložite u dobar regenerator i ulje za kosu kako biste neprestano hidrirali krajeve kose.

Izaberite prave frizure - kada ste na plaži, možete zaštititi vrhove od sunca i oštećenja tako što ćete podignuti kosu visoko i napraviti punđu.   

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group