5 saveta za dame koje imaju masnu kosu

Više čak i nije važno zašto se vaša kosa tako brzo masti.

Iako je od poslednjeg pranja prošlo tek nekih dan, dva, vaša kosa jednostavno gubi svoj oblik, kreće da se odvaja “na froncle” i da vodi sopstvenu politiku. A vama ne preostaje ništa drugo do ponovno pranje ili ono čuveno vezivanje konjskog repa na vrh glave.

Posle dužeg vremena ni jedno ni drugo instant-rešenje ne deluje kao dobra alternativa, pa ima li onda spasa? Može li se išta učiniti kako bi se masna kosa koliko toliko vratila u nekakav red?

Drage naše dame, verovale ili ne ali odgovor je – da! I baš danas sa vama delimo 5 super lakih trikova (čitajte saveta) koje biste trebale da isprobate, ali u smislu implementacije istih u svoju dnevnu rutinu.

  1. Izbegavajte stalno dodirivanje kose. Ok, znamo da je vaša kosa vaš ponos, ali to ne znači da je trebate dodirivati na svakih 20-tak sekundi. Isto važi i za prečesto češljanje. Sve ove stvari dovode do toga da žlezde proizvode više sebuma a kako je njegova osnovna uloga da hidrira, pokriva i štiti našu kožu tako je i sasvim logično da će na kraju krenuti da je štiti od vaših prstiju.

  2. Izbegavajte proizvode koji obećavaju više vlage. Znate već, sve ono gde piše “moisty”, iz prostog razloga što vaša kosa jednostavno nema šta da traži među takvim proizvodima. Sve što se bazira na ulju koje tobože hrani i voluminizira nije dobar izbor u vašem slučaju. Kada je stilizovanje kose u pitanju radije se odlučite za neki sprej.

  3. Ne odričite se šampona za suvo pranje kose. Oni u vašem slučaju mogu biti pun pogodak. Ne samo što će pokupiti višak masnoće sa vaše kose, već će je istovremeno načiniti bujnijom i mirišljavijom. Svakako, ovo ne znači da trebate prestati sa uobičajenim pranjem kose, već da ovakvi preparati sasvim slobodno mogu uskočiti između dva pranja.

  4. Regenerator nanosite samo na krajeve kose! Ovo verovatno već znate, što više regeneratora po celoj dužini kose – to više “spljeskane” i masne kose sutradan. Zato izbegnite ovakve poduhvate u širokom luku, držite se nanošenja regeneratora samo po krajevima, ili radije jednom nedeljno sebi napravite neku domaću masku i završite s tim.

  5. Neka jabukovo sirće bude vaš saveznik u borbi protiv masne kose. Kako? Lako! Pomešajte par kašika sirćeta sa vodom a nakon šamponiranja i ispiranja kose ovaj razblaženi miks prelijte preko kose (uključujući i teme!). Ostavite tako da stoji par minuta a zatim ga isperite kako ne biste zadržali njegov opori miris na svojoj glavi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group