5 Prednosti kokosovog mleka za kosu

Kokosovo mleko, od zrelog kokosa, koristi se u mnogim jelima kao alternativa za obično mleko...

Postoje razne vrste kokosovog mleka, koja su dostupna širom sveta, u zavisnosti od namene. Kokosovo mleko je pre svega bogato vitaminima i poznato je da ima velike koristi za vašu kosu.

1. Za zamršenu kosu

Kada vam je potreno najmanje nekoliko sati da temeljno raščešljate zamršenu kosu, zaboravite na češljeve i neprijatno čupkanje, uzmite kokosovo mleko. Kokosovo mleko prirodno raščešljava kosu i čini je glatkom.

2. Ubrzava rast kose

Kokosovo mleko se sastoji od esencijalnih masti i vitamina E koji jača kosu i pospešuje njen rast. Možete ga pomešati sa maslinovim uljem ili ricinusovo ulje i masirati teme glave. Ovaj tretman pomaže u smanjenju ćelavosti.

3. Suva koža glave

Suva koža glave ne samo da izaziva perut, već dodatno može oštetiti kosu. Kokosovo mleko ima hidratantni efekat koje svojim mastima pomaže da se poboljša stanje kože glave.

4. Oštećena kosa

Izlaganje suncu dodatno može oštetiti vašu kosu. Kokosovo mleko sasvim efikasno pruža pravu količinu ishrane, vaša kosa dobija više proteina i postaje jača i duža.

5. Čini kosu sjajnom

Sa redovnom primenom kokosovog mleka na vašoj kosi, kosa postaje glatka i sjajna. Možete čak dodati med za bolji efekat. Nanesite mešavinu za par sati najmanje dva puta nedeljno, i primetićete vidljive rezultate.

Kokosovo mleko je pravi radnik koji čini čuda za vaše zdravlje, kose i kože. Ono radi spolja i iznutra i velika je stvar imati ga u svojoj kuhinji.

Kokosovo mleko u svakom trenutku uključite u vašoj ishrani, kao i u režimu lepote. Veoma je zdravo i poznato je da ima velike koristi, kao što su snižavanje holesterola, pomaganje u gubitku težine, pa čak pomaže u lečenju artritisa.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group