5 činjenica koje treba da znate pre nego što se odlučite za šiške

Svaka devojka je bar jednom u životu bila u dilemi: ošišati šiške ili ne?

Šiške uvek izgledaju apsolutno neverovatno na poznatim ličnostima, ali to ne znači da će i vama stajati dobro. Ako i dalje želite da preuzmete rizik, pogledajte sledećih pet stvari koje treba imati na umu pre nego što donesete konačnu odluku.

1. Šiške zahtevaju redovno održavanje

Ne verujte ljudima koji kažu da za održavanje šiški nije potreban nikakav posao, jer to postoji samo u snovima. Bez obzira na oblik šiški ili oblik kose, šiške zahtevaju mnogo pažnje. Da biste održali njihovu dužinu, moraćete da ih skraćujete na 2 do 3 nedelje, pa ako ne znate kako da to uradite same, morate redovno da posećujete frizera. S druge strane, one zahtevaju mnogo vremena da se slegnu, pa svaki dan morate da ustajete ranije kako biste ih dovele u red, pogotovo ako se odlučite za deblje šiške.

2. Potrebno vam je mnogo vremena i strpljenja

Možete imati dovoljno vremena, ali ošišajte šiške samo ako imate dovoljno strpljenja. Za održavanje potreban vam je dobar fen, odgovarajuće četke, kao i prozvodi za oblikovanje kose. Kada izaberete odgovarajući proizvod, morate da testirate vašu kosu. To je proces pokušaja i grešaka dok ne pronađete jedan metod koji najbolje odgovara kosi.

3. Šiške ponekad izazivaju pojavu akni

Loša vest je da šiške dodiruju lice i mogu da dovedu do iritacije kože i uzrokuju pojavu akni. Zato ozbiljno treba uzeti u obzir ovaj korak ako imate osetljivu kožu. Ako se ipak odlučite za šiške, i pojavljuju se akne, koristite blagi losion za čišćenje lica sa salicilnom kiselinom za negu kože.

4. Šiške mogu da vam smetaju tokom vežbanja

Možda mogu učiniti da izgledate glamurozno tokom dana, naročito za posebne događaje, ali šiške mogu biti iritirajuće tokom vežbanja. One obično lete u svim pravcima, dok trčite ili vežbate i morate naći način da ih uklonite sa lica tokom treninga. Naravno tu su trake za kosu, gumice i šnale, ali imajte na umu da ako koristite trake za kosu postoje velike šanse da ćete pokvariti oblik svojih šiški.

5. Odaberite odgovarajući oblik šiški

Vrlo je važno da šiške budu u skladu sa oblikom vašeg lica. Ključno je da znate tačan oblik svog lica, a zatim se inspirišete poznatim ličnostima koje trenutno nose šiške. Na primer, ako imate lice u obliku srca, onda će vam najbolje pristajati šiške sa strane. Ako niste sigurni, uvek možete preuzeti aplikaciju koja omogućava obradu vaše slike sa različitim frizurama koje će vam omogućiti da vidite kako ćete izgledati sa šiškama. Takođe se možete konsultovati sa frizerom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group