Beauty - Kosa

20 laskavih frizura za četvrtasto lice

Razlog zbog kod bi vas zanimao tekst koji sledi je činjenica da mislite da imate četvrtast oblik lica.

Ako niste u potpunosti sigurni, možete na brzinu da proverite: stanite ispred ogledala i pogledajte da li su vam čelo i jagodične kosti približno iste širine? Da li imate jaku liniju vilice sa oštim uglovima s obe strane? Ako je odgovor u oba slučaja DA, dobrodošli u klub dama koje ima četvrtast oblik lica poput Lucy Liu, Cameron Diaz i Olivie Wilde. Moglo bi se reć da ste u vrlo dobrom društvu.

 

Dakle, ako tražite inspiraciju pred sledeći odlazak kod frizera, a pitate se koja bi to frizura mogla da odgovara vašem četvrtastom obliku lica, na pravom ste mestu. Postoji jedan putokaz koji bi prema rečima stručnih frizera mogli da sledite ako želite da imate perfektnu frizuru koja laska vašem obliku lica. Možete da isprobate stilove frizura koji dosežu od ključne kosti kako bi izdužili ukupnu pojavu vašeg lica.

Ovaj savet se odnosi na sve frizure, sa ili bez šiški u celoj priči. Finalni rez pri skraćivanju kose uvek treba da bude izveden prema krajevima kose, kako bi se na taj način vaše lice vizuelno izdužilo. Takođe ovim postupkom omekšaće se oštre ivice vaše vilice, i smanjiti upečatljivost naglašenih jagodica i čela.

I mada kratke frizure doživljavaju svoj procvat u poslednje vreme, dame sa četvrtastim oblikom lica bi trebalo da daju prednost nešto dužim varijantama, makar u prednjem delu, kako bi njihova pojava bila nežnja i privlačnija.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group