Trendi jesen u plisiranim modnim komadima

Jesen će obeležiti veliki povratak plisea u glavne modne tokove, odnosno sitno plisirani modni komadi.

U proteklih godinu dana, u svim high street radnjama mogli ste da vidite odevne komade, izrađene od svetlucavih, laganih, sitno-plisiranih materijala. Najčešće se plise pojavljuje na tunikama ili haljinama, ali očekuje vas i na pantalonama, suknjama, kao i bluzama.

U plisiranim komadima vaša silueta će biti besprekorno naglašena - izgledaćete zavodljivo, atraktivno i šik.

„Pleats Please“

Ovaj stil je u ranim 90-im proslavio japanski modni dizajner Iši Mijake (Issey Miayke) svojom čuvenom kolekcijom „Pleats Please“ („Plise, molim vas“). Od tada, plise je postao nešto kao vrsta uniforme, zaštitni znak i nezaobilazni element u svim kreacijama ovog dizajnera. To je bila njegova opsesija i umetnički izraz.

Naravno, plise nije odmah široko prihvaćen. Kritikovali su ga da više priliči penzionerima, nego mladim ljudima. Ali u međuvremenu, stvari su se promenile i mladi su shvatili. Tako plisir ove sezone možete pronaći na svakom koraku, u svakoj radnji, na svakom modnom komadu.

Osetljiv i nežan materijal

Kada je reč o ovoj tkanini, prilikom nošenja treba da obratite pažnju na činjenicu da je ovaj materijal izrazito osetljiv i da pokazuje svaki nabor. Zato treba da povedete računa šta oblačite ispod. Takođe, u zavisnosti od kvaliteta plisea, moraćete da izbegnete da svoj omiljeni plisirani modni komad perete na visokim temperaturama, kao i da ga sušite u mašini za sušenje veša.

Modne jesenje kombinacije

Sitno plisirane pantalone, uparene uz sportsku, pamučnu, široku, ležernu majicu i ravnu obuću daće vam na šik ležernom izgledu. Sitno plisirane haljine maxi ili midi dužine su savršeno, jednostavno stilsko rešenje. Samo odaberite odgovarajuće aksesoare za završni pečat izgledu. Plisirana suknja ukombinovana uz "oversized" teksas jaknu ili džemper, je definitivno najveći hit jesenje sezone.

U galeriji pogledajte zanimljive autfite koji će vas inspirisati i uključite plise u vaše odevne kombinacije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group