Sako od tvida „star 60 godina“ je relevantniji nego ikad

Istorija mode tokom vremena krije mnoga iznenađenja.

Pošto je odeća postala deo tradicije i kulture svakog naroda, modni dizajneri i vizionari su počeli da kreiraju i prezentuju trendove za svako godišnje doba. Danas, moda teče vrtoglavom brzinom sa trendovima koji se pojavljuju i nestaju iz sezone u sezonu.

Postoji, međutim, neka odeća, tkanine, dezeni koji su prevazišli prolaznu prirodu trendova i stekli vrednost bezvremenosti. Tipičan primer je sako od tvida, koji je prvi put kreirala dizajnerka koja je promenila način na koji žene tretiraju svoju odeću. Gabrijela Šanel je kreirala prve sakoe od tvida, imajući kao izvor inspiracije mušku garderobu. Tada je dizajnerka kreirala kutijaste blejzere od tvida sa dugmadima nalik na dragulje ukrašene CC logotipom.

Prvi sako od tvida možda se pojavio 50-ih godina, ali zahvaljujući dizajnerima koji su bili inspirisani Koko Šanel, uspeo je da se uvek smatra aktuelnim. Sada, jakne od tvida nisu samo za strogo kancelarijsko odevanje ili za neke svečane prilike, danas se kombinuju sa svime, pa i sa farmerkama i patikama. Još jedan razvoj u istoriji tvida je da nije namenjen ženama određenih godinama. U kojoj god deceniji svog života da se nalazite, sako od ove šik tkanine definitivno morate imati.

Osim brenda Chanel, koji je kroz kreacije Karla Lagerfelda, a potom i Viržini Viar, uspeo da stvori najmodernije verzije ovog veoma posebnog sakoa, modni brendovi kao što su Zara, Mango i H&M su svojim kolekcijama dodali tvid.

Ukoliko želite da se ponovite jednim novim sakoom od tvida u galeriji pogledajte predloge modnih brendova i izaberite svoj favorit.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group