Moda - Trend

Print u stilu šahovske table osvaja modni svet

Osetili ste sigurno uticaj retro stila 70-tih i 80 -tih godina prošlog veka na modu tokom protekle godine.

Karirani dezeni bili su opšte prisutni i pokazali su nam ponovo zašto su tako privlačni, prijatni i zahvalni za nošenje. Ali trendovi su skloni evoluiranju, i ako je karirani dezen bio početak, sledeći korak je print koji vam danas sa zadovoljstvom predstavljamo. On je slobodno možemo reći sofisticiraniji oblik kariranog dezena.

Dakle, to nije karirani, niti gingham print ali ni čuveni buffalo otisak. Razlika je u tome što ovaj specifičan otisak podrazumeva samo dve boje, i što ga najpribližnije možemo uporediti sa šablonom table za šah. Jednostavnost u svom najsmelijem obliku stupa na scenu i odnosi nečekivanu pobedu. Modnim pistama već su se prošetali modeli noseći kreacije modnih brendova koji na sebi svojstven način doživljavaju i prezentuju šahovski print.

Bilo da su u pitanju suknje, haljine, kaputi, pantalone ili bluze, efekat je zadivljujući. Dovoljno primetan sam po sebi ovaj dezen ne zahteva od vas dodatne detalje kako bi istakao vaš stil. S druge strane njegova crno-bela (najčešća) varijanta služi kao savršena podloga za neke akcentne detalje, mada je prisutna i u drugim bojama.

Najzanimljivije u celoj priči je to što je trend šahovske table postao toliko popularan da je prevazišao sferu mode i zakoračio u savremene domove. Sve je više detalja poput tepiha, zavesa, jastučnica, peškira i prekrivača sa ovim printom.

Ž.J.

Izvor: Cosmopoliten

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group