Preminuo dizajner Virdžil Ablo - kreativni direktor brendova Off-White i Louis Vuitton

U 41. godini preminuo je Virdžil Ablo, osnivač brenda Off-White i kreativni direktor muške linije Louis Vuitton.

Ovo je postalo poznato iz zvanične objave na Instagram stranici brenda Louis Vuitton. U objavi stoji da se dizajner nekoliko godina borio sa rakom. „Svi smo šokirani ovom strašnom vesti. Verdžil nije bio samo brilijantan dizajner i vizionar, već i veoma mudar čovek sa divnom dušom. Porodica LVMH se pridružuje u ovom trenutku velike tuge, a svi mislimo na njegove najmilije koji su izgubili muža, oca, brata i prijatelja“, prokomentarisao je šef koncerna LVMH Bernar Arno.

Virdžil Ablo je rođen u Rokfordu, imigrant je iz Gane. Svoju modnu karijeru započeo je stažiranjem u kući Fendi, gde je upoznao Kanjea Vesta. Nakon toga, sarađivao je sa reperom nekoliko godina kao kreativni direktor. Osnovao je svoj brend Off-White 2013. godine - i on je skoro odmah postao popularan zahvaljujući mešavini visoke mode i street trendova. U 2018. Ablo je preuzeo liniju muške odeće Louis Vuittona, postavši prvi crni dizajner koji je vodio francusku dizajnerksu kuću.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group