Peplum: Trend koji ponovo privlači našu pažnju

Ultimativni trend koji je nastao 2010. godine ponovo se vraća i biće među najtoplijim trendovima sezone.

Y2K se vratio ove godine i jedan pogled na farmerke Kejti Holms je dovoljan dokaz. Da li su 2010. sledeća modna era koja će imati preporod?

Ova decenija možda nije bila tako davno, ali svi znaci već ukazuju na to da se ona vraća na modnu scenu. Poslovno-ležerni izgled iz 2010-ih, na primer, ponovo je u modi, iako danas govorimo o elegantnim odelima, a manje o bodycon haljinama i punđama. U stvari, postoji još jedan trend iz te decenije koji se vraća, kako na pistama tako i na crvenom tepihu. Da li ste spremni za povratak peplum siluete?

Peplum je prošireni, skupljeni ili plisirani komad tkanine koji se obično nalazi na struku odeće i stil su koji je zaista postao popularan početkom 2010. Lanvin kolekcija za proleće 2010. sadržala je koktel haljine sa peplumom i ekstravagantne suknje. Revija Jil Sander u proleće 2011. imala je šarene komade sa peplum detaljima na topovima i veoma dugim suknjama. Kolekcija Alexander McQueen za proleće 2012. čak je sadržala peplum na strukturalnim odelima. Peplum je postao popularniji kada su ga počele da ga nose poznate ličnosti poput Viktorije Bekam, Rijane i Nikol Kidman na crvenom tepihu.

Međutim, od početka do sredine 2010-ih, dramatični peplum se povukao sa modne scene. Odnosno, sve do sada. Ove godine smo videli da se komad o kome se mnogo raspravljalo ponovo polako vraća u trendove. Na prolećnim pistama, brendovi kao što su Givenchy, Dior i Prabal Gurung su pokazali svoje nove kreacije od čvršćih tkanina, pretvarajući ih u nešto malo modernije, a ne romantično ili lepršavo. Peplum se takođe pojavio na crvenom tepihu i na mnogim svečanostima i festivalima videli smo mnoge zvezde u peplum haljinama. Novi peplum je svakako trend koji treba da prihvatite i ponovo postane fokus vašeg izgleda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group