Pantone je najavio dominantne boje za proleće 2022.

Mesec u kome se održavaju nedelje vrhunske mode počeo je i početak je bio u Njujorku.

Tako je, povodom početka njujorške Nedelje mode koja će predstaviti kolekcije za sezonu proleće 2022. godine, Institut za boje Pantone objavio svoj izveštaj o trendovima za paletu boja koja će dominirati modom sledeće sezone.

Kao rezultat toga, stručnjaci čuvenog Instituta za boje uzeli su u obzir i predloge njujorških dizajnera kroz svoje kolekcije, ali i opšte raspoloženje koje odiše kulturom tog vremena. U saopštenju za štampu koje je objavio Pantone navodi se da "istorija boja za proleće 2022. odražava naša očekivanja ravnoteže dok idemo u drugačiji pejzaž".

U paleti boja proleća 2022. nalazimo nijanse koje izgledaju poznato (kao što su plava, svetlo roze i svetlo braon) i mogu zadovoljiti „našu potrebu za udobnošću, jasnoćom i sigurnošću“. One koegzistiraju sa „dinamičnijim, upečatljivijim“ bojama koje odgovaraju „našoj potrebi za spontanošću, uzbuđenjem i radošću“ (kao što je plamen crvena, narcis žuta i magenta).

Kako kaže Leatris Ajzman, direktorka Instituta za boje Pantone, „Ova paleta objedinjuje naše konkurentske želje za umirujućom intimnošću i entuzijastičnom avanturom“. Međutim, ne morate birati boju sa palete sledećeg proleća, možete samo da napravite njihove kombinacije i stvorite zanimljive stajlinge.

Pantone, naravno, nudi i 5 „klasičnih“ osnovnih boja koje mogu da funkcionišu na više načina: tamnosiva, svetlosiva, maslinasta, bela i svetlo bež.

Paletu boja koja će dominirati u prolećnoj sezoni otkrijte u galeriji fotografija.

« 7 8 9 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group