Moda - Trend

Nova Levi's kolekcija nas uči da je štednja cool

Internet zvezda Emma Chamberlain i mladi američki glumac Jaden Smith pomažu u podizanju svesti o uticaju mode na životnu sredinu.

Reč je o najnovijoj Levi's prolećnoj kampanji koja za cilj ima podizanje svesti o uticaju proizvodnje i potrošnje odeće na svet oko nas. Otud i naziv “kupi bolje – nosi duže” koji bi trebalo da asocira na njihove napore da se u svetu mode uvede ekološki prihvatljivija proizvodna praksa.

Ukoliko vam baš i nije do kraja jasno o čemu se tu zapravo radi, reći ćemo vam da ona podrazumeva investiranje u materijale poput pamučne konoplje (industrijska konoplja napravljena tako da podseća na pamuk) i organskog pamuka, primenu Water<Less® proizvodnje i smanjenje iskorišćavanja prirodnih resursa.

Upravo je mladi par Chamberlain & Smith zadužen za promociju ove zanimljive kolekcije koja bi trebalo da nam pokaže kako je štednja zapravo cool stvar. Ili, kako je Smith izjavio – srećan je što ovakav jedan brend podržava neverovatne mlade glasove koji svi do jednog zagovaraju zaštitu životne sredine.

Svet u kome mi danas funkcionišemo nas navodi na konstantnu kupovinu a to nas neminovno uvlači u loš ciklus potrošnje koji se polako ali sigurno odražava na sve aspekte svakodnevnog života. Nadamo se da će ova Levi's akcija zaživeti i bar malo popraviti stanje – za početak u svetu mode.

Izvor: hypebae

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group