Nautical Style: Kako usvojiti vrhunski letnji trend?

Kada je letnji stil u pitanju, odmah pomislimo na breton topove i majice, prugaste košulje u beloj i plavoj boji, lanenu odeću, ali i komade u beloj boji.

Sve ovo je deo „nautičkog stila“, kao što ćete često videti da je napisano u modnim tekstovima. Tačnije, to je stil inspirisan uniformama mornara koji nas podseća na leto, more i ostrva.

Ovaj stil oblačenja postao je posebno popularan u 19. veku, kada su se mornari pojavili kao heroji tog doba. U isto vreme, Gabrijela Koko Šanel je istakla prugaste majice kao jednu od osnovnih stvari u ženskoj garderobi i pomogla je da se nautički stil učini sinonimom za bezvremensku eleganciju.

Danas je ovaj način oblačenja, koji nas odmah podseća na odmor na grčkom ostrvu, i dalje posebno popularan. Jedina razlika je u tome što se ne radi samo o odeći za dane odmora, već i odevnim komadima koji se mogu nositi u gradu. Ako želite da kreirate „mornaski look“ bilo za kancelariju ili za lagane šetnje gradom, teget jakna u kombinaciji sa belim pantalonama visokog struka, prugasta košulja sa belim šortsem ili laneni komplet odmah će nadograditi vaš stil.

Naravno, sastavni deo su i aksesoari. Najsigurnija opcija su torbe od prirodnih materijala kao što je rafija, dok su šeširi takođe veoma elegantni i korisni, jer će vas zaštititi od sunca.

Autfite inspirisane mornarskim stilom pogledajte u galeriji fotografija i inspirišite se za letnje dane koji su pred nama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group