Modni šok: Alesandro Mikele napušta brend Gucci

Još nije zvanično, ali modni svet i insajderi sve više pričaju o ovome: Alesandro Mikele, kreativni direktor brenda Gucci, napušta kompaniju.

Veruje se da je Mikele uspeo da dovede popularnost italijanske modne kuće do kosmičkih visina. Međutim, prema izvorima, on će napustiti brend, a čini se da je razlog za to nezadovoljstvo Fransoa Anri Pinoa, šefa grupe Kering, koja je vlasnik brenda. Navodno, rukovodstvo grupe je više puta tražilo od Alesandra Mikelea da „radi radikalnu promenu u dizajnu” i diversifikuje kolekcije kako bi se dodatno podigla popularnost brenda Gucci, ali dizajner nije poslušao njegove želje.

Sada upućeni kažu da će ovih dana uslediti zvanična izjava o modnom raskidu. Predstavnici brenda Gucci za sada ćute, ali ako se ovo zaista dogodi, odlazak Mikelea iz brenda biće najvažnija modna vest u poslednjih desetak godina.

Alesandro je 2015. postao kreativni direktor brenda Gucci, a pre toga je za brend radio muške kolekcije. Istovremeno, bukvalno u septembru ove godine, modni kreator je napravio reviju za sezonu proleće-leto 2023, puštajući na modnu pistu nekoliko desetina parova blizanaca, koji su personifikovali koncept dualnosti i "teorije identiteta" .

Inače, ne tako davno, Fransoa Anri Pino neočekivano je otpustio kreativnog direktora brenda Bottega Veneta, Danijela Lija, uprkos činjenici da je pod njim brend postao veoma uspešan i pokazao visoke prodajne brojke. Možda je to Pinoova taktika - da ne dozvoli nikome da sedne na njegov pijedestal.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group