Mango lansira novi brend posvećen održivoj modi

Španski brend odeće, obuće i aksesoara lansira novi brend pod nazivom Alter Made, koji ispunjava sve zahteve "održivog razvoja". Ideja o lansiranju novog brenda proizašla je iz velike potražnje za održivom modom.

Odgovorna potrošnja i briga o životnoj sredini postali su sinonim za modnu industriju u poslednjih nekoliko godina.

Ovaj trend pravda se činjenicom da proizvodnja odeće nanosi veliku štetu životnoj sredini, a jedino pravo rešenje za smanjenje štete je opredeliti se za ekološke brendove.

Mango pokreće poseban brend Alter Made, čije su vrednosti upravo zaštita životne sredine i minimiziranje štetnih emisija u životnu sredinu. Predstavnici nove linije rekli su da će cene biti nešto skuplje nego u Mangu.

Ova politika se zasniva na činjenici da proizvodnja, materijal i sertifikacija u održivom poslu zahtevaju mnogo ulaganja.

Internet prodavnica novog brenda, u kojoj će biti moguće kupiti modele, biće otvorena u u novembru 2021. godine u Španiji, Francuskoj, Nemačkoj i Holandiji, a zatim i u ostalim zemljama. Prva kolekcija Alter Made će obuhvatiti oko 120 predmeta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group