Kako da se obučete za svadbu koja je na proleće

Dobili ste pozivnicu za svadbu koja pada na proleće?

Drhtite pri pomisli da treba da odaberete garderobu jer ne znate kako da se obučete na odgovarajući način? Sigurni smo da najviše volite svadbe koje se organizuju u leto, koje garantuje lepo i toplo vreme kada možete spokojno zablistati u predivnoj, svečanoj haljini i u sandalama sa visokom potpeticom. Međutim, ukoliko su mladenci odlučili da proslavu venčanja organizuju u proleće, godišnje doba koje je nestabilno i nepredvidivo, gde niko sa sigurnošću ne može da kaže da li će tog određenog dana biti vrućina, hladno ili će pak liti kiša kao iz kabla, teško je pronaći pravu odevnu kombinaciju.

Ipak, ne morate da brinete. Imamo nekoliko ideja koje će vam pomoći da izgledate savršeno, ma kakvo da je vreme.  

Haljine za svadbe u proleće

Prvi izbor koji treba da učinite i koji će takođe zavisiti od tipa svadbe, jeste da li biste želeli da zablistate u kratkoj ili dugoj haljini. Imajte u vidu da će, u slučaju da se odlučite za dugu haljinu, uklopiti kaput uz nju ići teže. Opet, postoji velika šansa da će vam upravo biti neophodan za svadbu koja je organizovana na proleće. Istina je da je duga haljina elegantnija i da privlači više pažnje, ali opet, razmislite dva puta.

Sa druge strane, ukoliko se odlučite za kratku haljinu, mogućnosti za kombinovanje su mnogo šire. Sigurni smo da u garderoberu imate garderobu koju ste obukli samo jednom, baš za neki svečani događaj poput svadbe. Kombinacija sa kratkom haljinom ne mora da bude svečana, već može da posluži i za neku drugu priliku, koja je manje svečana i zvanična. Dakle, naš savet je da to bude elegantna, ali jednostavna haljina, koju ćete kasnije imati prilike češće da nosite.

Haljine sa čipkom još uvek su u modi i mogu se obući za bilo koji tip proslave i svečanosti. Ako postoji nešto što nikada, ali nikada ne omane, onda je to mala, crna haljina koju možda već imate u svom ormanu. Slobodno je iskoristite ponovo. Uštedećete novac, a možete dobiti sasvim novi izgled, kombinovanjem ovog jednostavnog odevnog predmeta sa aksesoarima.

Kaputi i ostali odevni predmeti

Kratke svečane haljine imaju prednost u tome što mogu da se ukombinuju sa kaputom i da na taj način vaš izgled bude još moderniji. Videli smo mnoge poznate ličnosti, koje nisu bile spremne da trpe hladnoću, pa su svoje fascinantne haljine sa štrasom uklopile uz blejzer. Ovo je, bez sumnje, najmodernija odevna kombinacija za ovo proleće.

Pored pomenutog blejzera i kaputa, kao dodatak svom izgledu, možete obući i bolero ili sako, od kože, somota ili sintetike u zavisnosti od haljine koju nosite. Nemojte biti zabrinuti ako time vaš izgled izgubi na eleganciji. Možete je povratiti detaljima I aksesoarima, poput upadljivog nakita.

Aksesoari su upravo ono na šta treba da obratite pažnju, jer su idealni dodaci vašem izgledu. Dobitna kombinacija je diskretna haljina sa nimalo diskretnim nakitom: sjajnim (zlatnim ili srebrinim) minđušama, narukvicama, ogrlicama i upadljivim tašnama. 

U nastavku otkrijte inspirativne predloge!

foto:Pinterest

M.L.

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group