I udobno i lepo: athflow je glavni trend koji će dugo ostati u modi

U protekle dve godine uspeli smo da osetimo i ljubav i mržnju prema sportskim i udobnim odevnim komadima.

S jedne strane, imali smo vremena da ponovo procenimo njihovu udobnost, nakon čega je bilo posebno bolno ugurati se u uske pantalone i pencil suknje. S druge strane, užasno nam je nedostajala sva elegantna i lepa odeća koju apsolutno nije imalo smisla nositi u karantinu. Kao što u takvim situacijama često biva, počela je potraga za kompromisom - a dizajneri su uspeli da formulišu i predstave pre nekoliko sezona novi stil. Tako se pojavio athflow, koji je postao glavni post-COVID trend - i čini se da je spreman da ostane u modi još dugo vremena.

Šta je to? Njegovo samo ime nagoveštava suštinu trenda: reč athflow je izvedena od „athleisure“ („sportski-šik“) i „flow“ (sve što teče i mekano je). Termin se prvi put pojavio u prošlogodišnjoj prognozi trenda sa Pinteresta, gde je opisan kao „sve dovoljno formalno za kancelariju, dovoljno rastegljivo za jogu i dovoljno udobno da se leži na kauču“.

Zvuči neuredno - ali savršeno pokriva sve glavne kvalitete ovog stila. S jedne strane, to su lepe i prilično elegantne stvari - košulje, pantalone, haljine, pa čak i odela. S druge strane, to su obimni, opušteni, „tečni“ komadi, često napravljeni od elastičnih i mekih tkanina. Ako su pantalone onda su široke i elastične. Ako su košulje onda su predimenzionirane, a ako su odela onda su u vidu pidžame (ali od najlepše svile).

Trend su odmah prihvatili svi vodeći influenseri koji su ranije voleli udobnu trikotažu, a sada uopšte nisu spremni da je zamene za bilo šta drugo - pa čak ni trend za sve transparentno, kratko i seksi to nije mogao da promeni. Dizajnerske kolekcije su postale mnogo opuštenije - čak i formalne stvari poput strogih odela sa pantalonama postaju mekša i udobnija.

Činilo se da smo neko vreme zaboravili na pantalone i uske farmerke - a poenta nije u njihovom „antitrendu“, već u tome što se jednostavno pokazalo da su pletene, svilene i pamučne pantalone udobnije. I svi se brzo naviknemo na dobre stvari - tako da smo sigurni da će ovaj novi trend zaživeti i da neće napustiti naše garderobe još dugo.

U galeriji pogledajte kako izgledaju odevne kombinacije inspirisane athflow trendom.

« 14 15 16 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group