H&M STUDIO SS24 - Stil 1970-ih se susreće sa modernim siluetama

Više slika

Više slika

Moderne siluete inspirisane stilom 1970-ih dospele su u novu sezonu, u kolekciji H&M Studio SS24, zasnovanoj na ležernom stilu.

Podstaknuta pomeranjem mode ka pragmatičnoj odeći, kolekcija uzima reference iz „opuštenog raspoloženja“ muzičkih umetnika. Sloboda i avantura vladaju dok se savršeno krojena odela susreću sa laganim haljinama i luksuznim dodacima. H&M Studio S/S24 kolekcija će biti dostupna na hm.com od 12. marta 2024.

"Moda je u praktičnom raspoloženju za proleće, fokusirana na arhetipove garderobe poput trendi kaputa, vanvremenskog para farmerki, laskave haljine – komadima koji odišu samopouzdanjem. Želeli smo da uhvatimo ovaj osećaj lepim i savremenim komadima koji ipak izazivaju želju i koji se lako nose od jutra do mraka i iz sezone u sezonu“, kaže An-Sofie Johanson, šef dizajna ženske odeće u kompaniji H&M.

Ključni komadi nadograđuju klasiku sa detaljima koji definišu stil. Svetloplavi kožni kaput slobodnog kroja odiše jednostavnom elegancijom, kao i sako sa naglašenim ramenima koji je ponovo lansiran iz H&M Studio arhive. Teksas odiše opuštenošću i lako se kombinuje sa salonkama.

Za večernje izlaske, teksturirana mini haljina od zmijske kože daje suptilan retro dodir uz laskavu maksi haljinu u tamnonarandžastoj boji. Modni dodaci uključuju čizme od glatke kože do kolena, kožne papuče sa niskom potpeticom i smeli nakit od dijamanta. H&M Studio torba, reizdanje omiljenog dizajna, vraća se u manjoj veličini izrađena od zmijske kože.

Kolekcija naglašava visokokvalitetne i održive materijale. Najvažnije su koža bez hroma, vrhunska vuna, organski pamuk i Infinna, celulozna vlakna napravljena od recikliranih tkanina. U kampanji H&M Studio S/S24 glumi italijanska manekenka Vitorija Ćereti koja pozira u prirodi ospred objektiva Dena Džeksona.

„Ove sezone dizajnerski tim je imao na umu kreativan koncept sa slobodom, akcijom i avanturom na umu. Gledajući kodekse garderobe iz 1970-ih i dodajući im modernu notu, želeli smo da kolekciji damo stilski ugođaj, sa osnovnim komadima kao što su kožni kaput ili sjajni par čizama do kolena koje možete da nosite u mnogo različitih kombinacija.” kaže Linda Vikel, dizajnerka brenda H&M.

Počevši od 2013. godine, kolekcije H&M Studio se objavljuju dva puta godišnje i razvija ih posvećeni dizajnerski tim u H&M ateljeu u Stokholmu. H&M Studio će sada uključiti novo kreativno poglavlje sa više ograničenih specijalnih kolekcija godišnje i po sezoni.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group