Danijel Li napušta brend Bottega Veneta

Nakon što se pridružio brendu Kering 2018., Danijel Li je najavio da ide dalje...

Nakon tri godine preoblikovanja pravaca Bottega Veneta kao kreativnog direktora, modni dizajner Danijel Li napustiće brend. U izjavi i Lija i modne kuće, obe strane su otkrile da su ovaj potez opisali kao „zajedničku odluku o prekidu njihove saradnje”.

Li je rekao: „Moje vreme u Bottega Veneta je bilo neverovatno iskustvo. Zahvalan sam što sam radio sa izuzetnim i talentovanim timom i zauvek sam zahvalan svima koji su bili deo kreiranja naše vizije. Hvala Fransoa-Anri Pinou na njegovoj podršci i na prilici da budem deo priče Botege Veneta.”

Pino, predsednik i izvršni direktor Keringa, matične kompanije brenda, zahvalio je Liju na trudu koji je doneo brendu tokom svog mandata. „Veoma sam zahvalan Danijelu što je svoju strast i energiju preneo u Bottega Veneta,” rekao je Pino. „Njegova jedinstvena vizija učinila je nasleđe Kuće relevantnim za današnje vreme i vratilo je u centar modne scene. Želeo bih da mu se lično zahvalim za jedinstveno poglavlje koje je napisao u dugoj istoriji Bottega Veneta."

Generalni direktor Bottega Veneta, Li Rongone je takođe poželeo dobro Liju, rekavši: „Želeo bih da se zahvalim Danijelu na njegovoj posvećenosti modnom brendu u protekle tri godine. On je Bottega Veneta kući pružio novu perspektivu i novi osećaj modernosti, poštujući pedesetogodišnje nasleđe brenda. Izvanredan rast brenda u poslednje tri godine svedoči o uspehu njegovog kreativnog rada.”

Britanski dizajner pridružio se brendu 2018. nakon što je imao prethodne uloge u Maison Margiela, Balenciaga i Donna Karan. Takođe je bio direktor dizajna Ready-to-Wear u Celine pod nadzorom Fibi Filo. Tokom vremena na čelu kompanije Bottega Veneta, nastojao je da ponovo osmisli liniju konfekcije brenda i istakne njenu reputaciju dobro izrađenih i minimalističkih, ali ipak jedinstvenih dodataka. Njegova nova vizija, koja je skovana kao "Nova Bottega", bila je široko uspešna. Torba Pouch, koja je lansirana 2019. godine, najbrže je prodavana torba u istoriji modne kuće-

Nijedan naslednik za ulogu kreativnog direktora, još uvek nije imenovan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group