Da, pocepani džemper je veoma moderan

Što više rupa to bolje!

Da, 2000-te su osvojile umove stilista i dizajnera, ali 90-te nastavljaju da žive u našim srcima - još jedan trend koji dolazi iz najbuntovnije decenije.

Ovoga puta pocepani džemper postao je heroj ne jedne, već nekoliko sezona. Ovaj komad garderobe je toliko osvojio ljubitelje mode da je dobio čak i ljupki nadimak „distressed sweater“.

Pocepani džemper je prošao put sa ulica do modnih pista kada su legendarni belgijski dizajneri počeli da koriste „polupocepane“ tkanine: savršeno nesavršeni džemperi pojavili su se u ranim kolekcijama Maison Margiela i Ann Demeulemester. Istina, u njihovoj interpretaciji, džemper više liči na jedva primetnu paučinu ili tanku ribarsku mrežu.

Opsesija takvim modelima ponovo je počela da dobija na snazi 2015. godine, nakon što su se po internetu rasule fotografije Kanjea Vesta u džemperu Yeezy. Čini se da su svi imali vremena da govore o nerazumno visokoj ceni „običnog pocepanog džempera“ - model se mogao kupiti za 2500 dolara, ali reper, kao i uvek, nije bio na gubitku i emotivno je odgovorio hejterima da veruje u svoj dizajn. Tako je Kanje branio pravo fanova da nose namerno pocepane džempere.

Danas modeli sa ogrebotinama, posekotinama, grubim ili pocepanim ivicama više nisu toliko iznenađujući kao pre 6 godina. Preporučujemo da takve džempere nosite uz bele majice ili muške košulje, koje će sijati kroz brojne proreze i rupe na najneočekivanijim mestima. Za one koji još nisu imali vremena da se dočepaju pocepanog džempera, odabrali smo neke neobične opcije: boja žvakaće gume Golden Goose, Balenciaga sa visokim vratom i lepršavi Acne Studios su već na našoj listi želja.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group