Cape – najspektakularniji odevni komad jesenje sezone

Kao heroine "Igre prestola"...

Tokom proteklih nekoliko godina, ogrtač bez rukava sa prorezima za ruke se povremeno vraćao u modu. Međutim, u predstojećoj jesenjoj sezoni konačno se dogodio pravi veliki povratak pelerina: pojavile su se na svim glavnim svetskim pistama. Stoga, ako ste dugo hteli isprobati nešto dramatičnije od običnog kaputa, jednostavno nema boljeg trenutka nego da to učinite ove jeseni i zime.

Predloga je mnogo, pa će sada svaka trendseterka sigurno lako pronaći idealan model za sebe. Osim toga, ovo je zanimljiv i neobičan način naglašavanja ramena, što je takođe veliki trend u narednoj sezoni.

Cape ili ogrtač sa prorezima svoju istoriju vodi od ranog srednjeg veka - direktni je potomak viteških vunenih ogrtača. Stoga nije iznenađujuće što ih mnogi povezuju sa kostimima drama velikih razmera poput Igre prestola. Ove jeseni, međutim, dizajneri očigledno nisu bili ograničeni na Deneris Targarjen kao izvor inspiracije: ogrtači nove sezone su iznenađujuće raznoliki.

Postoje iste srednjovekovne opcije, poput modela u kolekciji Gabriela Hearst, pelerine kao deo haljine poput modela koje je predstavila Emilia Wickstead, kraće modele u duhu 60-ih brenda Valentino, pa čak i ogrtači sjajne Crvenkape iz kolekcije Dior.

Dizajneri nas ove sezone ne ograničavaju ni u čemu, što bi nas dodatno trebalo podstaknuti na kreativnost prilikom osmišljavanja odevne kombinacije. Glavna stvar je da izbegnete previše doslovna tumačenja poznatih stajlinga iz književnosti i filma. Ostavite to za zabavu za Noć veštica.

U galeriji pogledajte modele koje su nam predložile svetske modne kuće i inspirišite se.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group