7 kolekcionarskih majica za 70. rođendan Max Mare

Sedam umetnika priča priču o modnoj kući Max Mara, dizajnirajući sedam majica sa posebnim motivima.

Za mnoge drevne kulture broj 7 povezivan je sa znanjem i intuicijom. Ove godine Max Mara slavi 70 godina na polju mode, 70 godina otkako je ova istorijska kuća postala preteča današnjeg preta-portera. Zbog toga je brend pozvao sedam umetnika da kreiraju sedam kolekcionarskih majica, kroz seriju slika, stvarajući Anniversary Capsule Collection.

Na majicama su čuvene fotografije Williama Wegmana sa izuzetno elegantnim psima koji nose kamel kapute Max Mara 101801, majice sa štampom poznatog ilustratora Francois Berthouda. Postoje čak i neodoljive grafike nautičke tematike Briana Grimwooda i poetski snimci posvećeni klasičnom baletu snimljeni za izložbu „COATS!“ 2011. godine. Sve ove slike se kovitlaju u neprestanom plesu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Majice su napravljene od luksuznog, čistog pamuka, koji savršeno pristaje ženskom telu. Ali kako je kuća Max Mara povezana sa luksuznim stilom, izabrala osnovni komad poput majice za proslavu svoje godišnjice? Budući da majica nije samo jednostavan gornji deo sa kratkim rukavima i ravnom linijom, ona je „statement odeća“, koja pruža bezbroj mogućnosti za kombinacije, od ležernijih do elegantnih.

„Majica je vrlo jednostavan način da ljudima kažete ko ste i šta ste zapravo“, kaže Dennis Nothdruft, direktor Muzeja mode i tekstila u Londonu i kustos važne izložbe MAJICA: KULT - KULTURA. SUBVERZIJA”

To je možda najjednostavnija odeća, ali ona otkriva i jača identitet nosioca i predstavlja metaforu modnog etosa Max Mare u poslednjih 70 godina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group