5 letnjih tkanina koje će vas rashladiti na velikoj vrućini

Čak i ako smo uzbuđeni zbog dolaska leta i radujemo se izletima na primorske destinacije, moramo priznati da visoka temperatura donosi stilske izazove.

Na sreću svih nas modni svet ponovo ima rešenje, a to su letnje tkanine koje su prozračne i stoga idealne za naredne mesece.

Lan

Lan se pravi od biljke lana, koja se uzgaja uglavnom zbog svojih vlakana. Prozračan je i hladan, omogućava koži da diše i izuzetno je upijajući. Upravo te osobine ga čine idealnim za letnje mesece, a sada je sinonim za nepretencioznu eleganciju. Košulje, haljine, šortsevi, kaftani i lanene pantalone pomoći će vam da se nosite sa vrućinom, a da pritom izgledate moderno i stilizovano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Giorgadze (@katie.one)

Pamuk

Pamuk je prirodno vlakno, koje omogućava prodiranje vazduha i upravo to svojstvo čini pamučnu odeću veoma pogodnom za najtoplije dane.

Svila

Svila izgleda kao milovanje po telu, jer je lagana i njena tekstura je izuzetno meka. To je u stvari jedan od najčešćih izbora koji prave modne osobe koje žive u zemljama sa toplom klimom. Ako postoji nešto što je izdvaja od ostalih letnjih tkanina, to je što nema upijajuća svojstva u poređenju sa ostalima. Međutim, veoma je elegantna i prozračna.

U koje komade vredi ulagati? Definitivno u haljine sa estetikom 90-ih, ali i u topove koji se savršeno slažu sa donjim delovima kao što su bele pantalone i šortsevi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Rivière (@ariviere)

Žersej

Žersej je takođe jedna od najprozračnijih tkanina leta. Ove godine svakako vredi obogatiti svoju kolekciju haljinama i topovima od ove tkanine, koji će vam pomoći da se uspešno nosite sa vrućinama.

Chambray (pamučna šambre tkanina)

Ako obožavate teksas i ne želite da se odvojite od njega ni leti, postoji tkanina koju možete dodati svojoj kolekciji - šambre, odnosno najlakša verzija našeg dobro poznatog teksasa, koja je izuzetno upijajuća i pogodna za dane sa dosta vrućine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group