Sofisticiranost se susreće sa kreativnošću u prelepoj narandžastoj boji

U modi je novi termin koji se zove „dopaminsko oblačenje“. Šta ovo znači?  Vrlo jednostavnim rečima: odeća koja nas čini srećnim.

Posle dve godine pandemije i raznih neprijatnih vesti na dnevnom nivou, moda „reaguje“. Potreba za bekstvom je možda najveći modni trend 2022, nešto što potvrđuje važnost mode u našim životima. Moda ima veliki uticaj na naše živote, čak i ako to ne shvatamo u potpunosti.

Ova potreba mode da nam podigne raspoloženje je, dakle, dovela do izražaja trend jarkih boja. Porast smelih nijansi poput narandžaste, fuksije, tirkizne i zelene između ostalih pokazuje koliko je važno nositi odeću koja nam popravlja raspoloženje. Svetle nijanse su nešto kao protivotrov za „mračne“ dane i neprijatne vesti. Moda, dakle, postaje sredstvo za beg, a svetle boje su najlakši način za to.

Jedna od boja koja je heroj letnje sezone je narandžasta. Optimistična i prilično moderna boja, postala je omiljena na modnim pistama, ali i u street style hronikama. Ukoliko želite da eksperimentišete sa smelim bojama, ali ne znate odakle da počnete, narandžasta je savršena za početak.

Kreativnost, energija, optimizam, entuzijazam - ovo su neke od emocija koje povezuju narandžastu sa psihologijom. Što se mode tiče, ova boja odiše intenzitetom, sofisticiranošću, dinamikom i svestranošću. S jedne strane, narandžasta može biti vrhunski „pojačavač raspoloženja“, ali to nije jedini razlog zašto je u trendu. Postoji nešto u narandžastoj boji, nešto dirljivo i uverljivo što nam druge svetle nijanse ne nude. To je čini prilično popularnom, barem u modi, jer kroz različite tonove možemo videti širok spektar ove boje. Od najintenzivnijih i gotovo fluo tonova, najtoplijih i najmirnijih do onih koje su bliske kafi, narandžasta dokazuje svoju svestranost.

Kako je nositi?

Kako nositi narandžastu možemo videti i na modnim pistama, gde kuće kao što su Proenza Schouler, Michael Kors i Alexander McQueen, između ostalih, pokazuju varijacije ove boje, dok kroz street style modu shvatamo njenu „svestranost“ u našim izgledima, od činjenice da se fantastično slaže sa drugim smelim nijansama, ali i da može biti nešto kao "srednja" boja, povezujući dve druge boje zajedno. Ukratko, narandžasta je onaj "čovek" za sve poslove.

Takva upečatljiva boja poput narandžaste može da se nosi samostalno, bilo da odaberete haljinu, komplet, odelo itd. Monohromatska odevna kombinacija je uvek šik i sa ovom bojom ćete stvoriti najelegantniji izgled.

Kako nositi narandžastu sa drugim bojama ili printovima?

Iako je sama po sebi "zvezda", narandžasta se savršeno slaže sa drugim svetlim nijansama i printovima. Savršeno izgleda u kombinaciji sa zelenom, fuksijom, pa čak i ljubičastom, i svim zemljanim tonovima (pošto su povezani sa narandžastom). Što se tiče printova, ako niste sigurni da li se uklapaju sa dezenom koji želite da nosite, uradite sledeće: uverite se da otisak ima narandžastu ili neku drugu srodnu nijansu (kao što je crvena, braon ili žuta) u sebi.

Narandžasti aksesoari

Modni dodaci su najlakši način da uključite ovu boju u svoj izgled. Šešir, torba, naočare za sunce ili marama su fantastične opcije za vas koji želite da nosite narandžastu, ali u umerenim količinama. Naravno, cipele u boji narandže su takođe fantastičan izbor tokom leta.

U galeriji pogledajte predloge koji će vas inspirisati da još danas obučete nešto narandžasto!

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group