Like a Pro: Kako nositi bele čizme sa stilom

Jedan pogled na street style hronike sa nedavno održanih Nedelja mode govori nam da postoji vrsta obuće koja je osvojila srca modnih insajdera.

Bele čizme ulaze u trendove 2022. bar kada je reč o stajlinzima street style zvezda i postaju obavezni par obuće za jesenju i zimsku sezonu.

Bele čizme postale su popularne 60-ih godina uglavnom zahvaljujući go-go čizmama koje je dizajnirao Andre Kurež: bile su bele, sa niskom potpeticom i visinom koja je dosezala malo iznad skočnog zgloba. Tada je njihova proizvodnja postala masovnija i lasnirani su razni modeli sa blok petom, kitten potpeticom, modeli koji dosežu do kolena od kože ili drugih materijala. Izvođenje pesme Nensi Sinatre "These Boots Are Made for Walkin" u belim go-go čizmama 1966. dalo je paru poseban status i pomoglo da se učvrsti njihovo mesto u istoriji mode kao „simbol oslobođenja žena“.

Tokom decenije 2010-2020. videli smo povratak belih cipela u modu, pri čemu su bele potpetice postale must have skoro dve godine, od 2016. do skoro 2018. godine, a sada ponovo osvajaju srca trendseterki.

Kako ih nositi?

Možda zvuči teško kombinovati bele čizme i obično smo ih povezivali sa nevestama, međutim ova percepcija je sada zastarela. Bela boja, osim toga, spada u neutralne nijanse, a kao i crna, može se kombinovati sa svim bojama. Bez obzira da li odaberete par belih čizama do kolena sa visokom potpeticom, polu čizme, martinke ili modele sa platformom i debelom potpeticom, možete ih nositi uz midi haljine i suknje, šortseve i hulahopke, sa farmerkama ili pantalonama po meri. Takođe isprobajte bele čizme u kombinaciji sa potpuno belom odećom ili se poigrajte bojama i kreirajte smele color-block autfite.

U galeriji pogledajte kako su na Nedeljama mode street style zvezde nosile bele čizme i kako su ih one kombinovale. Neka vam njihovi stajlinzi posluže kao inspiracija!

« 11 12 13 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group