Nosite satenske bluze ove jeseni, kao Madona 1995. godine

Još jedan nostalgični trend!

Glavna pokretačka snaga moderne mode je definitivno nostalgija. Ne morate čak ni da ulazite previše u istoriju da biste videli reference na 2000-te, 90-e, 80-e, 70-e u nedavnim kolekcijama. Poslednjih sezona ova putovanja kroz vreme dostigla su novi nivo: dizajneri su počeli da se pozivaju ne samo na stil određene ere, već na vrlo specifične stvari. Lider je svilena bluza iz kolekcije jesen/zima 1995. koju je kreirao Tom Ford za Gucci.

Odeća sa njegovim potpison doživljava drugi nalet popularnosti, a ova stvar nikako nije slučajna, već je zaista kultna.

Status objekta žudnje predstavile su tri žene. Prva je Kejt Mos, koja se u ovoj bluzi pojavila na Gucci reviji pre 26 godina. Druga je Amber Valeta, koja je u istoj bluzi pozirala Mariju Testinu za reklamnu kampanju brenda (ova fotografija i dalje dobija mnogo lajkova i komentara na Instagramu. Pa, jarko plavu košulju od sjajne svile u rangu must-have komada potrvdila je ne supermodel, već kraljice popa - Madona. Odabrala je Gucci plavu košulju 1995. godine za crveni tepih MTV VMA - i upotpunila je prozirnim crnim grudnjakom, koji je zavodljivo izgledao ispod njene bluze.

Nakon toga, bluza je postala "heroina" brojnih modnih snimanja, "registrovana" u ormarima svih modernih devojaka tog vremena, a godinama kasnije dobila je status kolekcionarske. Zanimljivo je da se u kolekciji pojavili nekoliko varijacija boja - ali samo azurna košulja je stekla tako ludu popularnost.

Danas je aktuelna kao i sredinom 90-ih. Možete, naravno, okušati sreću i potražiti original u vintage prodavnicama ili možete to učiniti lakše - i pronaći nešto slično u trenutnim kolekcijama. Na sreću, dizajneri su ove sezone, kao po dogovoru, pripremili svoja tumačenja na „zadatu temu“.

 U galeriji smo izabrali najbolje modele - tako da ne gubite vreme na duge pretrage.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group