Nosite plemeniti tvid sa belim biserima poput Gabrijele Šanel

Živeti život poput Gabrijele Šanel je ambiciozan zadatak. Međutim, put se savladava stalnim koračanjem - i uvek možete početi sa najjednostavnijim. U ovom slučaju, počnite od garderobe. Ako se prvo oblačite kao velika Mademoiselle, onda se postepeno mogu postići i drugi zadaci sa njene opsežne liste dostignuća. U svakom slučaju, prikupićete barem stajling koji definitivno nikada neće izgubiti relevantnost - poput svega što je dotakla njena ruka.

A kada to učiniti, ako ne na njen rođendan?

Šanel je postala prva ikona stila koja je uspela da stvori pravu uniformu: trajnu, prikladnu u svakoj situaciji, i što je najvažnije, nepogrešivu. Komponente univerzalne garderobe Koko Šanel promenile su se tokom godina, ali svi je pamte kao gracioznu ženu u njenom legendarnom dvodelnom odelu od tvida, šeširu, dvobojnim crnim i bež cipelama, sa prošivenom torbom na dugačkom lancu i naravno belim biserima (ili bolje - sa nekoliko niski) na vratu. Ovaj stajling je odavno postao sinonim za suptilan francuski šik - a legendarna Mademoiselle uspela je da obuče svoje klijente širom sveta u svoju uniformu.

Jakna od tvida postala je toliko snažno povezana sa imenom kuće Chanel da su svi čak zaboravili da je ideju pozajmila od vojvode od Vestminstera, čije je jakne od tvida povremeno pozajmljivala i nosila sa ženstvenim bluzama. Istina, morala je da uradi veoma mukotrpan posao i na kroju i na samoj tkanini: da bi postigla željeno pristajanje, gusti i grubi tvid morao je da se promeni i postane mekan i ženstveniji. Kasnije je Koko rekla da je ona naučila Škote da konačno stvore lagani tvid.

Ona je, kao niko drugi, znala dovesti bilo koju postojeću ideju do savršenstva - i ovo je još jedna tačka iz njene biografije koju bismo svi trebali uzeti u obzir. U međuvremenu možete za početak odabrati komplet od tvida i dopuniti ga višeslojnom ogrlicom od snežno belih bisera.

Nekoliko komada za savršen stajling inspirisan Gabrijelom Šanel pogledajte u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group