Najpoznatiji kupaći kostimi u istoriji filma

Ako bismo jednom rečenicom morali da opišemo savršeno leto, onda bi to bilo „opuštanje pod suncem i ronjenje u moru, noseći samo kupaći kostim.“

Svaka žena danas može nositi kupaći kostim koji joj odgovara i koji joj pristaje bez ikakvih ograničenja. Međutim, to nije uvek bio slučaj - izgled žene u kupaćem kostimu - sam po sebi bio je prilično šokantan i provokativan.

Ovo stanje trajalo je do 1925. godine, kada su kupaći kostimi konačno počeli da menjaju oblik, da postaju deo mode i načina života žena, koje se više nisu plašile da pokažu svoje telo. Naravno, u tome je pomogla filmska umetnost - posebno kroz filmove i kupaće kostime koje nose poznate protagonistkinje poput Merilin Monro i Ester Viliams, koje su prenele poruku da nijedna žena ne mora da krije svoje telo i da samo treba obuče kupaći kostim i uživa u moru. Nekako je žensko telo u bikiniju ili jednodelnom kupaćem kostimu postalo nešto poznato društvu i novo poglavlje je počelo da se piše u svetu mode.

Od Elizabet Tejlor u filmu "Iznenada, prošlog leta", do Keri Fišer u "Ratovima zvezda", u galeriji otkrijte neke od najpoznatijih kupaćih kostima na velikom platnu.

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group