Legendarna „naked“ haljina Kejt Mos iz 90-ih sada može biti vaša

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90s_models_

Legendarna haljina je sada na aukciji.

Jedan od najpoznatijih komada u istoriji mode dostupan je za prodaju. Reč je o kultnoj haljini Kejt Mos koju je supermodel iz Britanije nosila na zabavi "Look Of The Year" Elite Model Management 1993. godine u Londonu. Haljina je iz prolećne kolekcije američke dizajnerke Lajze Brus za sezonu S/S 1994. i ko može da zaboravi sliku tada 19-godišnje Kejt u providnoj midi haljini sa tankim naramenicama, nošenoj samo sa jednostavnim crnim tangama.

Sada, ljubitelji mode imaju priliku da poseduju repliku haljine Lajze Brus koja će se naći na aukciji Kerry Taylor Auctions. Procenjuje se da će ova haljina koštati između 200 i 300 funti, što je prilično niska cena za tako legendarnu haljinu, ali je to verovatno zbog činjenice da to nije original koji je Mos nosila.

Sama Kejt Mos je u ranijem intervjuu izjavila da "nije znala" da će haljina Lajze Brus postati, ne samo jedan od najvećih performansa u njenom životu, već i odlučujući nastup u njenoj karijeri.

„Nisam znala da je ova haljina providna sve dok slike nisu izašle sledećeg dana u novinama“, rekla je ona. „Blic je učinio da izgledam golo, jer zapravo kada sam je nosila, nisam mislila da izgleda tako providno, ali očigledno jeste.“

Originalna haljina se nalazi u kolekciji muzeja Victoria & Albert u Londonu.

Na aukciji će se naći još jedan predmet koji je model nosila, a to je majica sa printom: „Bože čuvaj Ameriku“. Majica je bila deo izgleda u kojem je supermodel fotografisana za naslovnicu izdanja i-D iz 2004. godine, a stilizovao je pokojni, veliki Džudi Blejm.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group