60 crvenih autfita: kako je princeza Dajana nosila svoju omiljenu boju

Dajana, plavooka plavuša, volela je crvenu boju.

Verovali ili ne: po najkonzervativnijim procenama, kolekcija princeze od Velsa imala je preko 70 predmeta u crvenoj boji ─ i to od 1981. do 1997. godine, odnosno u periodu od nekih 16 godina.

Dajana je nosila mnoge od ovih crvenih odevnih kombinacija više od jednom ili čak dva puta (tako da njena snaja, vojvotkinja od Kembridža, jednostavno sledi primer svoje slavne svekrve).

Princeza se često smelo oblačila u crveno od glave do pete, kombinovala sa crnom, ljubičastom, bež, dodavala printove, igrala na kontrastima i asimetrijama. Dajana je volela crvene jakne, pletene džempere, kardigane, imala je nekoliko crvenih kaputa i kolekciju crvenih suknji. Ali svoje najsmelije i najupečatljivije izlaske u crvenom, Dajana Spenser je napravila posle 1990. godine – baš kada je odlučila da više neće ćutati niti trpeti svoju poziciju žrtvenog jagnjeta u kraljevskoj porodici. Od 1995. godine, princeza je uglavnom postala pristalica crvene boje.

Sasvim je očigledno da kako je raslo njeno samopuzdanje, tako je rastao i broj crvenih stvari u njenoj garderobi.

Pozivamo vas da se prisetite najuspešnijih stajlinga princeze Dajane u crvenom, a istovremeno pogledate kako modne kuće i dalje crpe inspiraciju iz ormara glavne ikone stila s kraja 20. veka:

« 33 34 35 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group