Da li je veličina zaista važna? Kakav uticaj broj koji nosimo ima na našu psihu?

Javna je tajna da oznake veličina u svetu mode često stvaraju konfuziju i nesigurnost među potrošačima.

Koliko puta ste pokušali da stanete u manju veličinu u pokušaju da se osećate bolje? A koliko drugih vam je pokvarilo raspoloženje jer je etiketa na odeći pokazivala da ste se ugojili? Iskustvo kupovine je na kraju bilo kontradiktorno i ponekad obeshrabrujuće. Dakle, danas ćemo videti kakav uticaj veličine odeće imaju na psihologiju potrošača i zašto se naša veličina razlikuje od artikla do artikla i od brenda do brenda?

Psihologija veličine

Problem veličine u modi nije samo pitanje potrošača, već odražava širu praksu industrije. Iskustvo kupaca sa dimenzionisanjem otvorilo je oči mnogima za problem koji prevazilazi puku estetsku preferenciju. Potrošači često povezuju svoju vrednost sa svojom klasifikacijom u određenu veličinu odeće. Kada se ovo usklađivanje promeni zbog nekonzistentnog merenja brendova, to dovodi do anksioznosti i smanjenog samopoštovanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betches Media (@betches)

Strategije kompanija

Stoga modne kompanije koriste različite strategije da poprave kupovno ponašanje potrošača. U nekoliko reči - povećavaju veličine da bismo pomislili da se uklapamo u željenu veličinu, čime se povećava naše raspoloženje za kupovinu!

Naravno, ovo nije nužno loša stvar. I nadamo se da će potrošači početi da se osećaju ugodnije i da kupuju sa više samopouzdanja. Uostalom, odeća treba da se prilagođava telu svake osobe, a ne obrnuto. Umesto da se osećaju pod pritiskom da odgovaraju određenoj veličini, potrošači bi trebalo da traže opcije koje najbolje odgovaraju njihovom telu i stilu. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group