Balenciaga lansira platformu za preprodaju odeće

Da li je neko za vintage Balenciaga odeću?

Kako efekti masovne proizvodnje odeće postaju sve očigledniji u našim životima (klimatske promene su jedan od njih), modne kompanije počinju da shvataju uticaj koji imaju na životnu sredinu.

Iako je pitanje da li moda kakvu sada poznajemo ikada može biti zaista "zelena", brendovi i modne kuće ulažu napore da poboljšaju ovo stanje. Jedan ogroman brend koji je dugo obećavao da će smanjiti svoj uticaj na životnu sredinu je Balenciaga.

Balenciaga, koja je deo grupe Kering (jedan od najvećih modnih konglomerata), već nekoliko godina deli svoje planove da promeni svoju praksu kada je u pitanju kreiranje odeće. Želeći da brend učini „zelenijim“, uložio je u sredstva koja se odnose na smanjenje ugljeničnog otiska, podržavajući projekte širom sveta, kao što je agrošumarstvo i naravno korišćenje održivih ili reciklažnih materijala za kreiranje svoje odeće. Cilj kompanije je da u narednim godinama postane 100% održiva kompanija za odeću. Otuda lansiranje nove platforme za preprodaju odeće.

Pošto vintage i polovna kupovina postaju sve popularniji, kuća Balenciaga odlučuje da "udari" i ovo tržište, pokrećući sopstvenu platformu za preprodaju odeće, „Program ponovne prodaje“, inicijativu koja potvrđuje cilj kompanije da postane „zelenija“.

Balenciagin program ponovne prodaje će funkcionisati na sledeći način: kupci će moći da odu u odabrane Balenciaga butike i prodaju svoju staru Balenciaga odeću. Da bi mogli da preprodaju svoju odeću, kupci treba da imaju odgovarajuća dokumenta koja dokazuju autentičnost odeće. U ovom procesu, kući će pomoći Reflaunt, jedan od najvećih sistema za preprodaju polovnih odeće.

Kada se odeća proda, „prodavcu“ će biti plaćena ili gotovinom ili Balenciaga vaučerom koji može biti vredniji od gotovine kada se uzme u obzir vrednost odeće kuće u ovom trenutku. Ovim procesom počinje da se usvaja logika „ciklične mode“, pri čemu potrošači sve češće kupuju polovnu odeću.

Platforma je već aktivna i više informacija možete saznati na sajtu Balenciaga. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group