Vraćaju se visoke rukavice - baš na vreme za praznike!

Aksesoari, bilo da se radi o komadu nakita, torbi ili šalu, su ono što određuje konačan rezultat svakog stajlinga.

Međutim, oni imaju važniju ulogu od toga. Modni dodaci su pokazatelj našeg identiteta odeće. Ono što nosimo „govori“ mnogo o tome ko smo, a dodaci su veliki deo tog ličnog samoizražavanja.

Zaista verujemo u moć aksesoara, uglavnom zato što nam pomažu da se odvažimo, a ove godine to možemo postići uz pomoć „operskih“ rukavica.

Prvo, šta su operske rukavice? U suštini, ovo je formalni stil rukavica, a prve datiraju iz 17. veka. Operske rukavice su najformalniji stil rukavica od tri osnovna stila dostupna za žene. Ono što ih čini formalnijim je njihova dužina koja seže do lakta.

Engleska kraljica Marija bila je ta koja ih je učinila popularnim 1690. godine, dok su od 40-ih godina postale jedan od obaveznih dodataka ženskih zvaničnih nastupa, a Merilin Monro ih je učinila još poznatijim, 1953. godine, kada ih je nosila sa čuvenom haljinom u boji fuksije.

Iako su operske rukavice postale sinonim za glamur starog Holivuda, poslednjih godina mnogi dizajneri eksperimentišu sa idejom da njihova upotreba ne mora biti ograničena na formalne nastupe. Ove godine je i zvanično zabeležena renesansa operskih rukavica i sve pokazuje da su se rukavice vratile u naše živote, a posebno operske.

Iako će možda dete u nama povezati ove rukavice sa Diznijevim princezama, operske rukavice, u 2022. godini, ne moraju nužno da nude istu romansu sa kojom su ih mnogi od nas povezivali. Naravno, one su sinonim za glamur stare škole, ali ovogodišnji trendovi nas uveravaju u suprotno.

Mnogo je indicija koje potvrđuju uspon ovog trenda, budući da smo već viđali operske rukavice u kolekcijama za jesen 2022, slavne ličnosti koje ih nose na crvenom tepihu, dok je ulični stil poslednjih meseci, čini se, zatrpan ovim aksesoarom. Sve rukavice, od onih najnižih, srednjih i naravno visokih, ove godine imaju svoju čast, ali prvo mesto zauzimaju operske rukavice.

Ono što je izvesno, u pogledu razloga zašto su operske rukavice postale trend, jeste činjenica da one vode računa da naš nastup bude zaista jedinstven, pogotovo ako vidite kako se danas nose. One danas imaju nešto revolucionarno i edgy. U međuvremenu, njihovi materijali, koji variraju od kože, teksasa, vune, pa čak i najženstvenije čipke, pokazuju koliko su operske rukavice danas svestrane.

U galeriji pogledaje kako street style zvezde nose operske rukavice, pronađite svoj identitet kroz modne dodatke i pokažite svoju jedinstvenost najlepšim operskim rukavicama.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group