Sex & The City i Fendi Baguette potpuno obnovljena

Omiljena torba Carrie Bradshaw - i sada najpoznatija - Fendi Baguette vraća se 15 godina kasnije, u ponovnom pokretanju Sex & The City.

Jedna od najprepoznatljivijih torbi u svetu mode ponovo je u svim naslovima, pod pretpostavkom da nikada nije nestala!

Pre nekoliko dana, Sarah Jessica Parker je primećena kako snima scenu iz nastavka Seksa i grada, u Njujorku, dok drži torbu Fendi Baguette napravljenu od ljubičastih šljokica sa dvostrukim F.

Kostimografi nove serije, Molly Rogers i  Danny Santiago (koji su zamenili Patriciu Field), kombinovali su torbu sa šarenom haljinom, kardiganom i ogrlicama. Dakle, povratkom Carrie Bradshaw čuvena torba se vratila.

Mala-velika priča

Torbu Baguete 1997. godine dizajnirala je Silvia Venturini Fendi, razbijajući trendove ere u kojoj su pravila minimalizma nametnuta od ranih 1990-ih.

U početku se smatrala ne baš sjajnim aksesoarom, zbog svoje veličine i prilično visoke cene, ali je za vrlo kratko vreme postala predmet obožavanja. Voleli su je ljubitelji mode, poznate ličnosti i bila je torba sa potpisom poznate italijanske kompanije Fendi.

Ime "Baguette", koje joj je dato, potiče od tradicionalnog francuskog bageta, koji Francuzi obično drže ispod ruke. A istina je da se prodavala kao „vruć hleb“, nakon što je uspela da postane jedna od prvih „It“ torbi na svetu.

Od lansiranja 1997. godine, Fendi je prodao više od milion primeraka, što je navelo Financial Times da je nazove prvom „It“, torbom, a mesto je pronašla u muzeju Viktorije i Alberta u Engleskoj, na izložbi “Bags: Inside Out” u decembru 2020.

Sarah Jessica Parker i Baguette

Modna kuća Fendi je proslavila ponovno lansiranje torbe 2019. sa Sarah Jessicom Parker u reklamnoj kampanji, priznajući njen uticaj.  

Tokom celog Seksa i grada, Baguette je bila sastavni deo garderobe glavne junakinje. I tako je prošlo više od 15 godina otkako smo poslednji put videli Carrie Bradshaw i njenu torbu Fendi Baguette na televiziji.

Međutim, predstojeće izdanje ponovnog pokretanja Sex And The City pod naslovom ... And Just Like That, znači da se vraćaju... zajedno!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group